Nokia 6 chiar este un smartphone bine făcut, dotat decent, cu un preț bun și care cred că va avea succes (e un scurt video la final). Sunt și nostalgic, de ani de zile îmi doresc ca Nokia să revină cu Android și să demonstreze că asta era direcția corectă încă de acum cinci ani. Dar comparat cu dezamăgirea din momentul lansării, după ce am văzut Nokia 6 mi-am dat seama că fac treabă bună.

Nokia 6

Întâlnire cu Nokia 6

Inițial se anunțase că Nokia 6 va fi doar în China, iar acum au lansat global acest terminal, ceea ce mă face să cred că a avut succes peste așteptări. Eram dezamăgit că Nokia nu a lansat un terminal flagship, acum cred că vor lansa acel P1 sau cum se va chema, doar că va fi chiar un smartphone de top, foarte apreciat. Asta este intuiția mea acum, după ce am văzut Nokia 6, 5, 3 și chiar 3310. Că pot și vor să demonstreze altceva, nu doar un copy+paste banal de telefon mobil.

Prețul oficial Nokia 6 este pe la 1040 de lei și nu are dotările hardware ale unui smartphone de top, dar nu este rău deloc. Mi-a plăcut că e construit premium, cu atenție la detalii, practic nu iese din linia clasică Nokia. Marginile metalice arată bine, stă comod în mână și este ușor. Este realizat din aluminiu și acoperit cu Gorilla Glass.

Ecranul este Full HD de 5.5 inch și este la fel de bun ca la modelele anterioare Nokia (403 ppi, 450 nits). Surprinzător, vine cu Android 7.1.1 și are o versiune stock, fără înflorituri. Butonul de Home este oval și are senzor de amprentă. Camera foto de pe spate este de 16 megapixeli, iar cea frontală de 8 megapixeli.

Este adevărat, au lansat modelul cu Snapdragon 430, nu este unul din procesoarele mele favorite. Pe alte modele am experimentat lag și probleme, dar Nokia 6 s-a mișcat surprinzător de bine. E drept, are 3GB de RAM (modelul Black are 4GB de RAM / 64GB intern), iar Android curat face totul să se miște mai bine. Eu cred că interfața este esențială pentru experiența utilizatorului, iar dacă se mișcă bine va fi totul ok.

Stocarea internă este de 32GB și are slot de carduri, iar pentru doritori vor fi și ediții dual-SIM. Nu lipstește mufa de căști 3.5mm jack, plus amplificator de sunet Dolby Atmos. Bateria integrată este de 3.000 mAh, se va descurca ok, poate chiar bine datorită procesorului economic. Dacă vreți mai multe detalii sunt aici.

Video



Galerie foto