Am scos din cutie Nokia 7 Plus și mi-am dat cu părărea privind noul model. Îl văzusem în primăvară la Mobile World Congress 2018, la Barcelona, iar recent a fost lansarea oficială în România. Telefonul are cel mai bun procesor dintre modelele midrange.
Primele impresii privind Nokia 7 Plus
- De fapt, impresii la a treia întâlnire, prima dată l-am văzut în februarie, apoi la lansarea în România. Telefonul nu este rău, doar că mi se pare foarte mare, genul incomod de ținut în mână. Ecranul de 6 inch este foarte mare, dar are margini subțiri și are o calitate foarte bună.
- Android curat arată bine, însă tot e trecut peste tot ca Android One, platofrmă care apare ca fiind diferită – în timp ce restul concurenței folosește Android Oreo. Nu pricep de ce au ales această strategie și nu am reușit să o lămuresc foarte clar. Ei zic că Android One se referă la Oreo actualizat continuu. Pe site, pare să fie un proiect separat. Unii zic că este tot Android normal, alții zic că e o versiune destinată telefoanelor mai ieftine. În orice caz, niciun alt brand nu are Android One deocamdată. Vechile modele cu One au o variantă diferită a platformei, care se cheamă acum Android Go Edition. Nici Google nu a lămurit exact care e faza. De fapt, ei ar fi trebuit să explice versiunile mai bine. Eu nu am găsit diferențe clare între noul Android One și Oreo.
- Nokia 7 Plus are cel mai bun procesor mid-range din 2018, Qualcomm Snapdragon 660. Este peste vechiul Snapdragon 653 și are noi nuclee Kryo 260 modificate. Sunt patru nuclee la 2.2GHz și patru la 1.8 GHz. Abia aștept să rulez testele de performanță pe el. Ar trebui să bată A8 2018 și modelele cu 630. Acceleratorul grafic este Adreno 512, actualizat și el. Practic este un procesor sub nivelul celui de top, 845, care are nucleele la frecvențe mai ridicate. Modelul concrează cu Exynos 7870 de la A8 2018, dar are frecvențele mai mari și arhitectura diferă. Versiunea testată este de 64GB cu 4GB de RAM.
- Are camera foto duală cu doi senzori cu 12 megapixeli și 13 megapixeli pe spate, are frontala de 16 megapixeli pentru poze selfie. Ambele camere au tehnologie Carl Zeiss și pot fi folosite simultan pentru ceea ce HMD Global numește „BOTHIE”. Camerele realizează imagini pătrate, care sunt apoi combinate, una cu tine, una cu ce este în față. O să vă arăt la review.
- bateria integrată este de 3.800 mAh, are tehnologie fast-charging;
- este dual-SIM, dar unul din sloturile de SIM poate fi folosit pentru cardul microSD. Ceea ce nu este totdeauna cea mai bună soluție.
- prețul este astăzi de , la eMAg (link afiliat);