Am văzut noile telefoane Nokia produse de HMD Global, modelul cel mai echilibrat este Nokia 7 Plus, cu mici observații, dar este interesant și Nokia 8 Sirocco. Restul sunt modele ieftine care vor face vânzările pentru compania finlandeză. Nokia Banana este produsul cu care compania atrage atenția media asupra noilor dispozitive.Dați un play la video și lăsați-mi comentariile voastre.

Nokia 7 Plus

V-am mai scris despre acest model, din dezvăluirile anterioare, iar toate detaliile tehnice ale lui sunt aici. Astăzi am să aflu detalii mai multe privind anunțul Nokia cu Android One promit să vă scriu pe tema asta. Terminalul vine cu Qualcomm Snapdragon 660, care este cel mai bun procesor mid-range, octa-core cu nuclee modificate Kryo 280, patru la 2.2 GHz și patru la 1.85GHz. Are performanțe bune, din ce am văzut puțin peste Exynos-ul de la Galaxy A8, care este similar, un mid-range spre high-end.

Ecran de 6 inch cu margini subțiri, baterie de 3.800 mAh, cameră duală Carl Zeiss cu 12 și 13 megapixeli, tot ce trebuie pentru un model de top. Dar au adoptat un design nou, care mie nu-mi place foarte tare. Amintește de telefoanele de acum doi, marginea e metalică/lucioasă, nu aș fi foarte tentat să cumpăr acest model. Convinge prin specificații și preț de 400 de euro. Să vedem la cât ajunge în magazine.

Nokia 8 Sirocco

Flagship-ul nu este așteptatul Nokia 9, ci este un model mid-high-end, Nokia 8 Sirocco. Este primul smartphone care are ecranul cu adevărat curbat pe margini ca la Samsung, are procesor Snapdragon 835 și 6 GB de RAM, este realizat din oțel pentru a fi ușor și rezistent. Ecranul este P-OLED de 5.5 inch, arăta foarte bine. Detaliile sunt aici. Ar fi fost super să treacă la noul Snapdragon 845. Desigur, chiar și anul acesta, Snapdragon 835 este printre cele mai puternice procesoare și deasupra celor mid-range. Totuși, când cumperi un smartphone nou, te aștepți să aibă cel mai nou model. Probabil au făcut asta pentru a controla prețul, dar totuși, pentru Nokia 8 Sirocco este un preț de 750 de euro, ceea ce mi se pare cam mult pentru finlandezi.

Nokia 6 2018

Am văzut și Nokia 6, un model ieftin, dar a fost actualizat în 2018. Are și el design nou, cel care mie nu îmi place foarte tare. Detaliile sunt aici. Are un procesor Qualcomm Snapdragon 630, un mic pas înainte față de Snapdragon 430 anul anterior. Este tot octa-core bazat pe nuclee economice, dar frecvența urcă la 2.2 GHz, deci experiența va fi mai bună. Are variante de 32GB / 64GB cu 4GB de RAM. Ecranul este de 5.5 inch Full HD, pare chiar același panou ca la generația anterioară. Prețul anunțat este de 280 de euro.

Nokia Banana