V-am scris că Rogue One: A Star Wars Story este programat pentru decembrie 2016 încă de  la începutul anului, dar acum a apărut și prima confirmare oficială: data este trecută pe trailerul oficial.


Inițial mă gândeam că vor lansa Star Wars Episodul 8 anul acesta, după succesul lui 7, în ciuda criticilor. Da, este un film foarte iubit și apreciat, da, Episodul 7 a semănat cu episodul 4, A new hope. Dar dincolo de asemănări au fost și multe momente bune, intrigi și sugestii privind evoluția filmului. Cred că episodul 8 va fi foarte bun, vine abia anul viitor, tot în decembrie.

Pînă atunci, fanii Star Wars trebuie să recunoască că primul trailer este foarte-foarte bun și că povestea se anunță de calitate mai bună.

Rogue One: A Star Wars Story este povestea celor care pleacă la drum cu misiunea să găsească planurile Death Star. Practic ar veni între episoadele 3 și 4 din poveste. Fac pariu că televiziunile vor relua Episodul 3 și 4, dacă nu toată seria la finalul acestui an iar. Înainte de Singur Acasă, pentru că lansarea ar urma să fie pe 16 decembrie.

Oricum, filmul este făcut de Lucasfilm, dar are un alt regizor (Garteh Edwards, de la noul Godzilla) și păstrează foarte puțin din echipa originală. Cei care au urmărit desenele din seria Star Wars: Rebels vor fi mai apropiați de acțiune, comparat cu fanii seriei tradiționale. Dintre actori fac parte vedete bune, Felicity Jones (nominalizată la Oscar pentru rolul din Theory of Everything), Diego Luna din Elysium, Ben Mendelson din Boodline, Donnie Yen din Blade 2, Mads Mikkelsen din Casino Royale și mulți alții.

În orice caz, este o veste bună pentru fanii Star Wars, iar părinții trebuie să se pregătească de pe-acum pentru noi serii de jucării Star Wars, jocuri de familie, Lego și personaje noi de cumpărat la colecția celor mici. Plus cu bilete la film, cred că va fi iar bătaie la cinematograf.

Rogue One: A Star Wars Story nu va fi despre Luke, Leia sau R2D2 și C3Po, dar asta nu înseamnă că nu va fi interesant. Nu e clar nici dacă vom vedea personajele Ezra sau Hera din Rebelii, dar dacă aflu mai multe despre poveste, vă anunț.

Via