Da , sunt dependent de cafea, recunosc. Am avut ocazia să degust multe tipuri de cafea și la ora actuală iubesc două tipuri diferite: cea realizată prin infuzie, dar și espresso (sau expresso? care e varianta corectă?). Iar cei de la Philips au reușit să mă cucerească cu un nou espresor din seria 3100.

Review Philips 3100 EP3550/00: pro și contra

Avantaje:

 • calitate foarte bună a cafelei, la un buton distanță, din boabe proaspăt măcinate;
 • filtru pentru apă inclus;
 • râșniță ceramică – rezistentă în timp, care nu supra-încălzește boabele de cafea;
 • face espresso, cafea, capucinno, lapte cald pentru alte băuturi (cacao);
 • nu ocupă prea mult loc;
 • are cinci trepte de măcinare a cafelei, în funcție de gust;
 • ușor de folosit și întreținut;
 • poate memora 1 profil care salvează setăriledorite pentru cafeaua favorită;

Dezavantaje:

 • poate părea un dispozitiv greu de folosit la prima vedere pentru cei care nu au deja espressor acasă;
 • în funcție de venituri, poate părea un preț ridicat;
 • nu am găsit altceva;

Experiența cu espresorul Philips

Este un aparat de cafea sofisticat, de nivelul celor pe care le-am văzut la evenimente, hoteluri, locații de conferință. A fost ușor de instalat, am urmat pașii din manual și m-am descurcat. Am spălat filtrul de apă și l-am inserat în vasul pentru apă, iar pe acesta l-am umplut și l-am introdus în espressor, apoi am montat suportul pentru boabe de cafea. Trebuie însă să recunosc că am avut și o problemă, apărea un mesaj privind unitatea de infuzare, care nu stătea corect. Dar nu am reușit să idetific corect care este unitatea de infuzare. Ea s-a deplasat probabil când a transportat curierul aparatul. Am sunat la service și am rezolvat în 30 de secunde. Odată pusă corect a mers instant.

Am pus corect și unitatea care face laptele pentru capucino. Am făcut prima dată un capucino în trei straturi care arăta excelent. Apoi espresso, cafeaua mea favorită. Poți seta lungimea cafelei și intensitatea gustului. Poate face și lapte cald (pentru cacao sau băut simplu), dar și apă fiartă pentru ceai de exemplu. Evident, se poate pune laptele într-o cafea, folosind o cană mare, pentru un latte excelent.

Chiar sunt curios, voi ce cafea bună ați mai băut? Pentru test am folosit Jacobs, cafea boabe pe care scrie „Barista”. Este cu mult peste cafelele servite la conferințele din hoteluri cu pretenții precum Mariott, Intercontinental, Radisson sau Novotel. Oricum, eu sunt setat acum pe espresso dublu. Cum spunea, mai beau și infuzată, folosesc Tchibo Espresso Milano Style (am văzut că există și boabe). Din toate degustările de cafea la care am fost, mi-a rămas în memorie doar o cafea de Guatemala, infuzată, singura pe care o puteam bea fără zahăr deloc și nu era amară. De fapt, se pare că românii beau în general cafea super-arsă și cafeaua nu ar trebui să fie nici super-neagră, nici amară.

Întreținere și sfaturi utile

Modelele din seria Philips 3100 au câteva avantaje interesante, calitatea gustului dată de râșnița ceramică, extrem de durabilă, nu supraîncălzește cafeaua, nu dă gust de ars. Poți face o mulțime de băuturi, nu doar cafeaua simplă, iar setările sunt la o atingere de buton. Se pot personaliza băuturile la maximum.

La o singură cafea poți ajusta tăria acesteia, treptele de măcinare (sunt cinci trepte diferite), temperatura (trei trepte disponibile), dar și volumul cafelei și al laptelui. Setările se pot memora ca un profil personal.

Apoi întreținerea ușoară și faptul că are auto-curățare care face jumătate din treabă singură. Întreținerea espressor-ului este foarte ușoară – ai access la unitatea de preparare, care ocazional trebuie curățată, în plus, ai posibilitatea de clătire rapidă pentru sistemul de lapte, imediat după utilizare, ca să eviți depunerile de lapte. Are curățare automată a circuitului de cafea la pornire și la oprire.

Concluzii

Espresoarele Philis 3100 vă oferă flexibilitate și ușurință în utilizare și întreținere, o varietate de băuturi și control perfect pentru a fi pe gustul fiecăruia. Sunt perfecte pentru a obține acasă, în propriul confort, o cafea asemănătoare cu cea de la cafenea. Mai multe descoperiți pe site-ul Philips.

Galerie foto