Am probleme cu cafeaua și tind să cred că este o chestie tipic românească, chiar dacă sună a paranoia. Am citit toate discuțiile de la Zoso despre cafea. Dar nu regăsesc ceva să sune la fel cu pățaniile mele. De vreo patru ani, ne-am blocat pe Jacobs verde, singura cafea care avea constant un gust bun, deși am destule bănuieli că Alintaroma este un supliment alimentar și nu o aromă de cafea autentică.
Mai băusem Elita verde, acuma văd că-i zice Doncafe sau ceva, dar de câte ori am încercat noua variantă are gust de cafea prăjită la maxim să ascundă faptul că a mucegăit. Sau ceva.
UPDATE: o anchetă scoate la iveală faptul că așa e, se aduc produse proaste.
Am experimentat și la Starbucks, nu îmi place cafeaua. Am luat cafea premium – Lavazza, Illy, ba chiar am testat iar Eduscho și alte sortimente de prin retail. Nimic. Nu îmi place gustul, mă stresează, nu-mi fac treaba corect apoi. O vreme mi-a plăcut Dallmayr, dar am luat țeapă și cu aia. Așa că am revenit clar la Jacobs. Dar acum iar am pățit-o.
Chiar înainte de Sărbători am luat un Jacobs de 250 de grame cu gust de cafea la ibric – pur și simplu nu mergea de filtru, ieșea mai mult chioară și cu gustul de prăjit de care scriam mai sus. Am zis că e o întâmplare, apoi am luat la 500 de grame și a fost totul ok. Acum, spre finalul lui ianuarie, am pățit iar. De data asta cu pachet de 500 de grame. Este execrabilă, nu se poate bea, singura chestie care o poți face cu ea este să utilizezi zațul pentru ca să nu o arunci direct la gunoi.
Deci, care e faza cu cafeaua? Am citit că se falsifică, totuși am verificat atent ambalajele, par originale, este vidată nu lipită cu scoci. O falsifică ei la fabrică ca să limiteze pierderile? Voi ce părere aveți?
P.S. mi-a plăcut mult istoria cafelei de aici.
Sursa foto (și un articol mișto) >>
Dacă aţi încerca ness, garantez că Nescafe Brasero are exact acelaşi gust de cel puţin 10 ani încoace. Eu tocmai am trecut pe naturală; am început cu Tchibo – două pachete cu nuci şi nu-ştiu-ce minunăţii, apoi am luat Dallmayr, la cutie specială de 500 de grame, din metal. L-am luat pentru cutie.
 
Nu prea ne place ness-ul, nici mie, nici soției, mai bem ocazional, dar nu e o pasiune. Dallmayr a fost bună o vreme, acum am nimerit tot arsă. Sau chiar e falsă…
 
Am amintiri placute cu nessul, dar imi da palpitatii.. Cred ca nu aveam mai mult de 7-8 ani si, cum plecau ai mei de acasa (destul de rar, e drept), eu cu varul meu ne faceam un ness cu muulta spuma (frecam juma’ de ora si puneam 2-3 lingurite de zahar si jumatate de ness) si beam cafeaua in sufragerie, ca musafirii :))
Usor usor mai primeam o cafea, pe vremea nechezolului, si parca era tare bun. Cum se chema cafeaua aia cu ambalaj auriu care costa o avere, pe timpul nechezolului? Tare buna era.. Oricum, mama face si acum la ibric o cafea mult mai buna decat imi iese mie vreodata. Doar in camin, la resou mai iesea asa buna..
Pe Brassero il stiu, e bun, il beam in liceu cu cola..Bun la gust dar chiar da palpitatii.
 
incearca Amaroy Extra Volles Aroma, seamana cu Jacobs verde, dar e mai buna, parerea mea. Doar cand nu gasesc Amaroy cumpar Jacobs.
la fel ca si la alte kestii , Amaroy-ul dus de afara (germany) e caltativ peste cel ce il gasesti la noi (Auchan, …)
 
Mersi pentru sfat, să vedem 🙂
 
@Lila: Alvorada, cumva?
 
Un lucru mai putin stiut – cafeaua buna nu are marca! La fel cum bananele bune nu au sau portocalele sau merele…
Uite cat s-a investit in imaginea dolce gusto si ce scuipat de cafea e in realitate!
Pentru o cafea buna trebuie cautate prajitoriile locale. In Bucuresti ar fi vreo 5-6, iar in tara si mai putine. Acolo cafeaua verde adusa in saci, este prajita in cantitati mici saptamanal (ei spun zilnic) si o consumi in stare proaspata! Gustul este total incomparabil!
 
Astia cu Jacobs , nes , etc poshirca sunt exact ca si caprele, degeaba le dai ovaz ca ele tot frunze mananca. Apropo de cafea, o cafea adevarata este 100% arabica, illy, lavazza, lamborghini, davidoff, incercati si nu veti fi dezamagiti. Si lavazza este de 10 feluri , bineanteles ca cea 100 % arabica este cea mai scumpa dar si cea mai buna.
 
Lucru stiut, la fabrica Tchibo sunt 2 linii de ambalare: Vest si Est. La un control a fost facuta descoperirea acum doi ani. Gustul cafelei pentru noi este inca „amar”.
 
Lucru stiut, la fabrica Tchibo din Austria sunt 2 linii de ambalare: Vest si Est. La un control a fost facuta descoperirea acum doi ani. Gustul cafelei pentru noi este inca „amar”. Eu inca folosesc Dallmayr clasic, prodomo.
 
Am mai luat Dallmayr si nu mai pare asa gustos, dar ai dreptate, daca iei din Vest cafeaua are gust mai bun, la ambalaj similar. Acum luam ceva de la Tchibo ceva cu un Elefant pe fond albastru, tare gustoasa, dar greu de gasit.
 
Dane, repet, ia 100g de cafea de origine, prajita de maxim 3 saptamani, de la o prajitorie din Bucuresti de exemplu, si vei cadea pe spate de cate arome poate sa aiba. Dallmayr, Lavazza, Tchibo etc. sunt efectiv niste chestii oxidate in pungi stralucitoare si cu marketing in spate. Nu stiu de ce romanii nu vor sa inteleaga asta… Nu cred ca o iahnie de fasole adevarata se compara cu o fasole la conserva din supermarket 🙂
 
ai mare dreptate cu cafeaua indiferent de marca are gust de „iuta” adica a sac singurul fel in care poate fi transportat fiind si un produs perisabil absoarbe atat mirosul cat si gustul de iuta, si totusi suntem estici si noua ni-i se da produse de calitatea a doua mult sub pretentiile romanilor, cei care au baut diferite sortimente dar si marci diferite in afara tari a observat diferenta enorma si de neuitat al cafelei de caliatate!,intr-un cuvant suntem tratati second-hand si ca popor ne multumim si cu putin cand vom avea voce sa crem respectul cuvenit?????????? ramane de domeniul SF-ului atat timp cat stam acolo jos unde ne pun demnitarii!.