Am probleme cu cafeaua și tind să cred că este o chestie tipic românească, chiar dacă sună a paranoia. Am citit toate discuțiile de la Zoso despre cafea. Dar nu regăsesc ceva să sune la fel cu pățaniile mele. De vreo patru ani, ne-am blocat pe Jacobs verde, singura cafea care avea constant un gust bun, deși am destule bănuieli că Alintaroma este un supliment alimentar și nu o aromă de cafea autentică.

Mai băusem Elita verde, acuma văd că-i zice Doncafe sau ceva, dar de câte ori am încercat noua variantă are gust de cafea prăjită la maxim să ascundă faptul că a mucegăit. Sau ceva.

UPDATE: o anchetă scoate la iveală faptul că așa e, se aduc produse proaste.

Am experimentat și la Starbucks, nu îmi place cafeaua. Am luat cafea premium – Lavazza, Illy, ba chiar am testat iar Eduscho și alte sortimente de prin retail. Nimic. Nu îmi place gustul, mă stresează, nu-mi fac treaba corect apoi. O vreme mi-a plăcut Dallmayr, dar am luat țeapă și cu aia. Așa că am revenit clar la Jacobs. Dar acum iar am pățit-o.

Chiar înainte de Sărbători am luat un Jacobs de 250 de grame cu gust de cafea la ibric – pur și simplu nu mergea de filtru, ieșea mai mult chioară și cu gustul de prăjit de care scriam mai sus. Am zis că e o întâmplare, apoi am luat la 500 de grame și a fost totul ok. Acum, spre finalul lui ianuarie, am pățit iar. De data asta cu pachet de 500 de grame. Este execrabilă, nu se poate bea, singura chestie care o poți face cu ea este să utilizezi zațul pentru ca să nu o arunci direct la gunoi.

Deci, care e faza cu cafeaua? Am citit că se falsifică, totuși am verificat atent ambalajele, par originale, este vidată nu lipită cu scoci. O falsifică ei la fabrică ca să limiteze pierderile? Voi ce părere aveți?

P.S. mi-a plăcut mult istoria cafelei de aici.

Sursa foto (și un articol mișto) >>

Dragomir (OLD)

Contul vechi (my old account).

Am fost ziarist timp de 15 ani, ultimii zece ani i-am petrecut în domeniul IT. Din 2010 sunt blogger profesionist, în principal pe Computerblog.

Mă găsiți de asemenea pe Youtube cu un canal în care vorbim despre telefoane, aplicații și jocuri.

Am lucrat printre altele pentru ZF.ro, Descopera.ro, Go4IT.ro, Jurnalul.ro, PlayTech.ro, Zonait.tv și multe alte site-uri, ziare, săptămânale sau reviste.

Pot fi contactat pe email [email protected]
NU SUNT SERVICE SAU MAGAZIN !