Asus ROG Phone 5 a fost lansat oficial. Fusese dezvăluit prin DXoMark. Au spus în deschidere că brandul a crescut puternic în India și acolo va fi disponibil inițial. Eu sper să ajungă la review destul de rapid, vă țin la curent.


Specificații ROG Phone 5

Ecran: 6.78″, AMOLED, 144Hz, HDR10+, 20.4:9, 2448 x 1080, 800-1200 nits
Procesor: Qualcomm Snapdragon 888
GPU: Adreno 660
Memorie: 12 / 16 GB RAM
Stocare: 256 / 512 GB
Camera: 64+13+5
Selfie: 24 megapixeli
Dimensiuni:  173 x 77 x 9,9 mm
Greutate: 239 grame
Baterie: 6.000 mAh + 65W
OS: Android 11, ROG UI
Tehnologii: Bluetooth v 5.0, ANT+, USB Type-C, NFC
Preț: N/A
ROG Phone 5

Lansarea ROG Phone 5

Anul acesta sunt trei ediții separate: ROG Phone 5, ROG Phone 5 Pro și ROG Phone 5 Ultimate.

Asus a ascultat ce vor gamerii și a creat un smartphone ROG special pentru ei. Folosesc Snapdragon 888, cel mai puternic procesor acum. Design-ul a fost modificat, arată foarte bine. Există și versiune albă, nu doar pe negru. Nu există ecran pe spate, ci doar iluminarea RGB și o serie de LED-uri prin care se pot personaliza culori și se pot seta alerte pentru aplicații. Sistemul de răcire GameCool 5 e actualizat, iar noul manager de performanță din Armory Crate, asigură performanța maximă disponibilă pentru orice scenariu de joc. Evident, pe lângă sistemul de răcire inclus de obicei, modificat, au și acel cooler extern foarte util pentru gameri.

Ecranul a crescut la 6.8 inch, este AMOLED furnizat de Samsung, cu sticlă Gorilla Glass Victus. Are rată de refresh 144Hz și tehnologie HDR10+ pentru filme. Sunetul este stereo cu două speakere plasate pe lateral. Există, de asemenea, un conector pentru căști de 3,5 mm și un DAC ESS de înaltă calitate pentru procesarea audio fără pierderi. Aplicația de reglare AudioWizard a fost, de asemenea, complet regândită pentru a optimiza sunetul pentru diferite stiluri, inclusiv setările pentru jocuri, cinema și muzică. Sunetul GameFX de pe seria ROG Phone 5 oferă efecte audio clare în joc și peisaje sonore puternice la care jucătorii nu au visat niciodată.

ROG Phone 5 se auto-optimizează pentru cea mai bună eficiență energetică. Încărcarea rapidă este asigurată de adaptorul HyperCharge de 65 de wați, care le oferă gamerilor un telefon încărcat în cel mai scurt timp posibil.

asus rog phone 5

ROG Vision pe variantele de top

Modelele Ultimate și  Pro vor scoate în evidență jucătorii cu sistemul excluisv ROG Vision. Este un afișaj nou, matricial, amplasat pe partea din spate, care nu a mai fost văzut niciodată pe telefon. ROG Phone 5 Pro are un ecran color ROG Vision, în timp ce ediția Ultimate are o versiune monocromă. ROG Vision poate afișa o varietate de animații interesante care arată dacă telefonul se încarcă, dacă există un apel primit, dacă modul X este activat și multe altele. Utilizatorii pot crea chiar animații personalizate pentru a-și face telefonul și mai personal.

Există, de asemenea, un conector pentru căști de 3,5 mm și un DAC ESS de înaltă calitate pentru procesarea audio fără pierderi. Aplicația de reglare AudioWizard a fost, de asemenea, complet regândită pentru a optimiza sunetul pentru diferite stiluri, inclusiv setările pentru jocuri, cinema și muzică. Sunetul GameFX de pe seria nouă oferă efecte audio clare în joc și peisaje sonore puternice la care jucătorii nu au visat niciodată.

Prețuri în India

Nu avem oficial prețuri pentru România, dar au fost prezentate cele din India.

  • varianta de bază cu 8GB RAM și 128 GB stocare – 2.815 lei
  • varianta de bază cu 12GB RAM și 256GB stocare – 3.265 lei
  • varianta Pro cu 16 GB RAM și 512GB stocare – 3.942 lei
  • varianta Ultimate cu 18GB  RAM și 512 stocare – 4.505 lei