Asus ROG Phone 5 nu a fost lansat oficial încă. Primele imagini și informații aproape oficiale apar de data asta într-un test DXOmark. Datele confirmă o serie de informații neoficiale care plasau însă lansarea pe 10 martie. Este posibil ca DXOMark să fi publicat înainte de expirarea embargo-ului oficial.

asus rog phone 5 offical

Specificații ROG Phone 5

Ecran: 6.78″, FHD+, AMOLED, 144Hz, HDR10+
Procesor: Qualcomm Snapdragon 888
GPU: Adreno 660
Memorie: 12 / 16 GB RAM
Stocare: 256 / 512 GB
Camera:  N/A
Selfie: N/A
Dimensiuni:  mm
Greutate: 200 g
Baterie: 6.000 mAh
OS: Android 11, ROG UI
Tehnologii: Bluetooth v 5.0, ANT+, USB Type-C, NFC
Preț: N/A

Mai multe detalii tehnice pe GSMArena.

Lansarea Asus ROG Phone 5

Evenimentul oficial de lansare va fi pe 10 martie, conform unui mesaj oficial. Au postat pe paginile de socializare mai multe mesaje teasing. Apoi au făcut public un contor care se termină pe 10 martie. Nu știu cum a fost publicat testul DXOMark înainte.

Au făcut deocamdată doar testul audio. Scrie cam așa: ROG Phone 5 este echipat cu nu mai puțin de patru microfoane și două difuzoare.

Specificațiile audio includ:

  • Platforma mobilă Qualcomm Snapdragon 888 5G
  • Difuzoare simetrice duale orientate spre față (centrate în partea de sus și de jos)
  • Mufă pentru căști de 3,5 mm cu ESS DAC
  • Tehnologia de reglare Dirac, inclusiv corectarea răspunsului în frecvență și tehnologia basului virtual

Despre testele audio DXOMARK: pentru scoruri și analize în recenziile audio ale smartphone-urilor, inginerii DXOMARK efectuează o varietate de teste obiective și efectuează mai mult de 20 de ore de evaluare perceptuală în condiții de laborator controlate. Acest articol evidențiază cele mai importante rezultate ale testării noastre. Rețineți că evaluăm atât redarea, cât și înregistrarea folosind doar hardware-ul încorporat al dispozitivului și aplicațiile implicite.

Ce mai știm suplimentar

Știm că urmează în serie după un produs excelent, ROG Phone 3. Un smartphone de gaming, foarte puternic. Cu un raport calitate/preț foarte bun. De asemenea, mai știm că ROG Phone 5 va aduce Snapdragon 888, cel mai puternic procesor al momentului. Sistemul de operare este Android 11 direct din fabrică. Alte detalii despre terminalul de gaming de la Asus vorbesc despre un display mare, un AMOLED de 6,78 inch (o fi cel 4k?). Plus un acumulator cu capacitate de 6000 mAh, de tip dual cell, care se va încărca ultra-rapid cu până la 65W.

Nu știm nimic despre camere foto și despre prețul acestui dispozitiv, deocamdată.