Ieri dupămasă, după vizita la Vatican din cursul dimineții, am revenit în centrul vechi al Romei pentru a vizita câteva dintre punctele cheie care nu le văzusem în prima zi. Am vizitat Panteonul, piața Navona și împrejurimile. Roma merită vizitată de mai multe ori, de câte ori aveți ocazia. Doar atenție la buzunare și la eventualele țepe. 

Panteonul Roman
Panteonul Roman

Click pe poze pentru mărirea lor. Încep cu Panteonul, mai jos povestea din piața Navona.

Panteonul roman

Panteonul este una din cele mai vechi clădiri încă în picioare, de peste 2000 de ani. A fost gata în anul 27 înainte de Cristos, iar acum clădirea este deschisă publicului și încă funcțională – în ciuda a numeroase războaie, bombardamente, cutremure. Este clădirea originală, doar că Vaticanul a transformat-o în biserică. Se fac nunți, botezuri, slujbe – tot meniul.

Pe lîngă vechimea impresionantă pare de-a dreptul bizar că a supraviețuit cu o ditamai gaură în tavan – plouă – ninge – nu contează. Coafura rezistă.

ads
Panteon - tavanul
Panteon – tavanul

Poze de la Panteon

[nggallery id=392]Piața Navona

Piața Navona e una din marile piețe turistice din Roma, nu este o piață de legume și fructe și o „piazza”, un loc unde se adună turiști, vînzători de suveniruri, pictori, caricaturiști, hoți de buzunare, unde sunt restaurante tipic italiene și terase unde poți bea o cafea, dar sunt și apartamente cu balcoanele pline de flori.

Piazza Navona - Rome
Piazza Navona – Rome

Am vrut să mergem la mitingul de ieri de la Roma, dar nu am ajuns. M-am învârtit pe străzi și m-am jucat cu obiectivul Nikkor 55-300mm. Excelent pentru distanță, macro, dar catastrofal pentru aproape. Iar dacă stai să schimbi lentilele riști să pierzi momentul potrivit 🙂

Linga Piața Navona, seara
Linga Piața Navona, seara

Click pe imagini să vedeți cum fotografiază Nikon D3200 🙂

Galerie foto

[nggallery id=393]