Dacian Cioloș a propus un om din sistem pe post de ministru al Comunicațiilor în guvernul tehnocrat. Nu o cunosc pe Delia Popescu, nu am știut pînă azi despre ea, dar CV-ul este edificator. De-aia mi se pare un pic ciudată nominalizarea.

delia-popescu_edited-compressor

Apropo de ce scrie și Chinezu aici.

Vrem schimbarea, dar aducem pe cineva care a lucrat “din anul 2003 în domeniul e-guvernării, ocupându-se de dezvoltarea şi implementarea sistemelor informatice destinate furnizării serviciilor publice electronice atât pentru cetăteni cât şi pentru mediul de afaceri (Sistemul Electronic de Achiziţii Publice-SEAP, Sistemul Informatic de Atribuire Electronică în transporturi-SIAE, Punctul de Contact Unic electronic – PCUe, Sistemul Naţional Electronic de Plată online taxe şi impozite – SNEP)”.

Adică cineva care a supravegheat dezastrul numit SEAP și sistemul ăla de eguvernare în care s-au sifonat milioane de euro fără niciun rezultat. Poate că nu e vina ei personală, dar ea a fost în sistem în timp ce mizeriile astea aveau loc.

O să vedem ce decizii va lua noul ministru 🙂

Update: se pare că există și vești bune legate de această numire. Delia Popescu se ocupa de ghiseul.ro și s-a luptat pentru el cu oamenii din sistem.

Dan Dragomir

editor at Computerblog.ro
Am fost ziarist timp de 15 ani, ultimii zece ani i-am petrecut în domeniul IT. Din 2010 sunt blogger profesionist, în principal pe Computerblog.

Mă găsiți de asemenea pe Youtube cu un canal în care vorbim despre telefoane, aplicații și jocuri.

Am lucrat printre altele pentru ZF.ro, Descopera.ro, Go4IT.ro, Jurnalul.ro, PlayTech.ro, Zonait.tv și multe alte site-uri, ziare, săptămânale sau reviste.

Autorul poate fi contactat pe adresa [email protected]
!! NU SUNT MAGAZIN SAU SERVICE !!