Dacian Cioloș a propus un om din sistem pe post de ministru al Comunicațiilor în guvernul tehnocrat. Nu o cunosc pe Delia Popescu, nu am știut pînă azi despre ea, dar CV-ul este edificator. De-aia mi se pare un pic ciudată nominalizarea.

delia-popescu_edited-compressor

Apropo de ce scrie și Chinezu aici.

Vrem schimbarea, dar aducem pe cineva care a lucrat „din anul 2003 în domeniul e-guvernării, ocupându-se de dezvoltarea şi implementarea sistemelor informatice destinate furnizării serviciilor publice electronice atât pentru cetăteni cât şi pentru mediul de afaceri (Sistemul Electronic de Achiziţii Publice-SEAP, Sistemul Informatic de Atribuire Electronică în transporturi-SIAE, Punctul de Contact Unic electronic – PCUe, Sistemul Naţional Electronic de Plată online taxe şi impozite – SNEP)”.

ads

Adică cineva care a supravegheat dezastrul numit SEAP și sistemul ăla de eguvernare în care s-au sifonat milioane de euro fără niciun rezultat. Poate că nu e vina ei personală, dar ea a fost în sistem în timp ce mizeriile astea aveau loc.

O să vedem ce decizii va lua noul ministru 🙂

Update: se pare că există și vești bune legate de această numire. Delia Popescu se ocupa de ghiseul.ro și s-a luptat pentru el cu oamenii din sistem.