Azi au apărut primele mesaje spam pe SMS și Whatsapp privind referendumul inutil de săptămâna viitoare. Nu mă miră, totul face parte din orchestrația pusă în scenă cu un singur scop.


De ce este referendumul inutil?

1) Există Codul Civil care prevede același lucru – nu se pot căsători decât un bărbat și o femeie. Oricât s-ar discuta, nu se poate. Pe de altă parte însă..
2) Justiția dă dreptate cuplurilor homosexuale. Oricâte referendumuri se vor face, drepturile minorităților vor fi totdeauna apărate și recunoscute în instanță. Fac pariu că dacă acel cuplu cere dreptul de adopție, îl vor primi, iar autoritățile actuale nu pot decât să dea din umeri.

Care sunt adevăratele motive pentru referendum?

  • PSD este un partid profund corupt care are probabil ca plan să instaureze dictatura în România. În acest scop vor folosi orice măsuri cred ei că vor scoate la lumină o majoritate suficient de mare pentru a le justifica apoi impunerea unor legi greșite și OUG-uri ilegale pentru a face ce vor ei.
  • Liviu Dragnea este condamnat penal de două ori și a mai fraudat un referendum. El pozează acum în omul moral și salvatorul Bisericii, un sfânt. Speră că oamenii care votează la referendum vor vota cu el și PSD la alegeri.
  • Și PSD și Dragnea speră că referendumul ne ține ocupați pînă vor termina ei ce-au de făcut.
  • PSD și Dragnea speră că un rezultat bun la alegeri le va permite să treacă legea amnistiei. Asta va anula toate condamnările pentru corupție, mai ales pe cele ale lui Liviu Dragnea, dar și pe ale apropiaților lui.
  • PSD și Dragnea cred că un vot masiv la referendum justifică legea amnistiei, deși nu există nicio legătură între cele două. Probabil vor da amnistia în noaptea de după referendum sau în perioada următoare, când toată lumea e ocupată cu rezultatele.
  • De asemenea, cred că un vot masiv la referendum va justifica violențele contra oricăror protestatari pe viitor. Ei cred că violența e justificată și că protestele trebuie cumva scoase în afara legii, interzise, pedepsite sever – începutul dictaturii prin forță. Ca și ideea cu verificările abuzive la presa care nu e acord cu ei. Sau la bloggeri.
  • Referendumul  din 6-7 octombrie 2018 și legea amnistiei sunt doi pași spre distrugerea finală a țării. Dacă toate ies cum vor ei – și sunt puțin șanse să nu iasă -viitoarele alegeri vor fi fraudate la fel, protestele vor fi înăbușite, opoziția arestată și continuarea o puteți imagina și voi.

De ce trebuie să stăm acasă

Întrucât referendumul are nevoie să atingă anumite cifre pentru a fi validat, singurul lucru pe care îl putem face este SĂ NU MERGEM LA REFERENDUM. Dacă mergi, doar justifici ceea ce vor face Dragnea și PSD în continuare, le oferi un avantaj.

La un calcul simplu, PSD are 4 milioane de asistați social pe care se poate baza. Plus funcționari publici care au prins un post exclusiv datorită partidului (pile, cunoștințe, relații). Plus oamenii care agreează guvernarea PSD. Plus extremiștii, plus ultraortodocșii și așa mai departe. Dar ei singuri nu pot atinge pragul!

Prezența trebuie să fie de vreo 6.5 milioane pentru ca referendumul să fie validat. Iar 5.4 milioane de oameni să zică DA. Pe scurt, singurul lucru pe care îl putem face este să îi împiedicăm să atingă bariera. Nu vă gândiți că vor exista 4 milioane de voturi de NU. Pentru că nu vor exista.

Putem invalida referendumul inutil al urii doar stând acasă.