Am făcut rost de Galaxy S9+ pentru a-l compara cu noul Galaxy S10+ și cu Note 9 din dotare. Analizăm fiecare opțiune cu puncte pozitive și negative și tragem o concluzie la final. Unul dintre cele mai citite articole de pe acest blog este comparația Galaxy S8 versus S9 și consider că și acest material are șanse să devină viral.Dați un play la video și subscribe pe Youtube pentru a afla mai multe despre telefoanele noi.

Testez Samsung Galaxy S10 Plus în cadrul programului Orange Smartphone Tester. Puteți găsi S10+ în magazinul online al operatorului.

ads

Detalii tehnice

[table id=77 /]

Prețurile listate sunt cele din magazinul online Orange.

Avantaje și dezavantaje pentru fiecare model

 • Galaxy S9+ are ca atuuri prețul foarte bun, faptul că este mai compact și ușor, dar are în mare toate caracteristicile unui flagship de top. Dezavantajul ar fi că are cea mai mică baterie, dar și dotările celelalte sunt sub nivelul rivalilor, cu excepția procesorului camerelor foto similare cu Note 9;
 • Galaxy Note 9 are ca atuuri doar bateria mai mare decât S9+ și binecunoscutul SPen, care rămâne cam singurul diferențiator la ora actuală. Pierde în fața lui S9+ din cauză că este mai scump.
 • Galaxy S10+ aduce foarte multe noutăți tehnologice, senzor în display, camere foto mai bune, procesor nou, baterie mai mare. Dar la rândul său este foarte scump.

Discutăm mai jos despre atuurile care ar justifica achiziția fiecăruia dintre modele. La final, concluzii.

De ce Galaxy S9+

Răspunsul este simplu aici, are tehnologie încă destul de actuală, toate detaliile sunt în review S9+ aici. Este cel mai accesibil dintre cele trei, dar nu este rămas prea mult în urmă. Procesorul este similar cu Note 9, are camere foto similare cu cele de pe Note, a fost actualizat la Android 9 și are tot ce vrei de la un smartphone de top. Este cel mai compact, are ecranul cu diagonală de 6.2 inch, este cel mai subțire, dar are în același timp o baterie de doar 3.500 mAh. Este ok pentru utilizare normală, dacă aveți încărcător în mașină, la birou și acasă. Pentru drumuri mai lungi doar o baterie externă vă ajută să scăpați de stres.

Majoritatea utilizatorilor nu au nevoie de cel mai puternic sau cel mai nou smartphone, ci de un telefon bun, accesibil, care să își facă treaba și să nu te dezamăgească. Atât pentru jocuri video, cât și pentru aplicații și divertisment, S9+ este o alegere foarte bună. Telefonul este de preferat să îl luați nou, nu la ocazii, pentru că puteți găsi unul cu bateria deja terminată sau cu probleme de software, dacă nu cumva chiar o clonă ieftină din China. La fel, dacă telefonul este furat, puteți avea o groază de probleme. Cea mai cinstită variantă este să-l luați din magazin, chiar dacă este resigilat, dar cu factură și garanție. Puteți lua de la ocazii dacă aveți o idee cât de cât despre persona care îl vinde, dacă are acte de proveniență și îl puteți testa să vedeți că este ok.

Unde câștigă Galaxy Note 9

Samsung Galaxy Note 9 rămâne unul dintre cele mai bune terminale smartphone de pe piață la ora actuală. Pe site-ul Orange chiar a rămas la un preț de 999 euro, ceea ce arată că există interes pentru el în continuare. Are o parte din caracteristicile lui S9+, precum procesor, RAM, camere foto, dar are un ecran uriaș foarte bun calitativ, are baterie mare de 4.000 mAh, precum și S-Pen, care este și creion digital, dar și telecomandă.

Eu prefer Note din mai multe motive, ecranul mare, acces comod la informații, aplicații, video, autonomie bună. Camera foto este una dintre cele mai bune de pe piață, ies imagini incredibile în orice situație și pe deasupra video este de o calitate foarte bună. Pe scurt, m-am obișnuit cu Note 9, dar tind să cred că voi trece la S10+ în perioada următoare. Îmi plac mult noile camere de pe S10, procesorul este foarte performant, bateria este mai mare, iar telefonul, deși are dimensiunile lui Note 9 este mai subțire și mai ușor decât acesta. O să listez mai jos câteva dintre motivele pentru care cred că voi trece la Galaxy S10.

Note 9 rămâne destul de scump și acum, în magazine este 3.600-4.500 de lei. O problemă cu el este actualizarea la Android 9, care a făcut să dispară opțiunea de a filma la rezoluție 4K. De asemenea, face ca scorurile de performanță să fie mai reduse decât versiunea cu Android 8. Unii utilizatori se plâg de reducerea autonomiei după trecerea la noul Android. Se rezolvă însă cu un wipe cache sau un hard reset dacă altfel nu merge.

 

Atuurile Galaxy S10+

Sunt multe atuuri pentru a cumpăra S10+. Înțeleg că prețul este foarte mare pentru unii utilizatori și că toată lumea ar prefera să facă altceva cu acei bani. Dar acest articol este pentru cei care au banii să treacă la noul telefon și se gândesc dacă merită. Eu aș menționa aici doar o parte dintre atuuri:

 • design-ul și realizarea telefonului sunt excelente, unul dintre cele mai bune modele pe care le puteți cumpăra astăzi. Ecranul este incredibil, foarte mare și cu margini ultra-subțiri, are culori excelente și se văd detaliile foarte bine.
 • Camerele foto sunt excelente, exact cum te-ai aștepta de la un Galaxy, atât camerele de pe spate, unde noutatea este lentila ultra-wide, cât și cele frontale.
 • Bateria este mare și autonomia este decentă.
 • Procesorul este performant, la nivelul competitorilor, dar este cu un pas în urma rivalilor.
 • Îmi place că au păstrat mufa de căști 3.5mm jack, are USB Type-C pentru încărcare.
 • Senzorul de amprentă din display este ok, merge foarte repede, uneori citește amprenta chiar dacă nu atingi ecranul.
 • Recunoașterea facială este foarte rapidă, mai rapidă decât la Note 9, dar poate fi păcălită de o poză.
 • Prețurile Samsung Galaxy S10 Plus la Orange sunt de 999 euro fără contract pentru varianta testată, se poate lua mai ieftin, la 618,99€ cu abonamentul Orange Me 45. Versiunea de 512GB costă la Orange 1.150 de euro fără abonament și 749€ cu abonamentul Orange Me 45, iar varianta cea mai scumpă are un preț de 1.599 euro fără contract și 1.189€ cu abonamentul Orange Me 45. Ca să vă faceți o idee, acest abonament costă 45 de euro pe lună (214 lei), oferă acces la 17 GB de date mobile și puteți folosi în roaming cam 16GB.
 • Știu că românii găsesc mereu soluții, indiferent de preț. Unii vând telefoanele vechi, probabil au S9 sau iPhone sau Huawei. Le vând și pun diferența la salariu și apoi iau S9. Alții le cumpără la abonament, oferta Orange este destul de generoasă.

Concluzii

Pentru cei care au banii și vor să aibe cel mai nou, mai puternic și mai spectaculos smartphone, Samsung Galaxy S10 Plus este alegerea momentului. Arată incredibil, se mișcă super-rapid, are puterea de calcul a unui PC de gaming, display-ula rată incredibil, iar camerele foto sunt fără rival. Ai cea mai modernă tehnologie într-un pachet din buzunar. Legat de preț, există soluții, așa cum am zis mai sus, abonamente noi, rate, vândut chestii vechi și adunat banii. Deci se poate.

Pentru cei care vor performanță, ecran mare, baterie mare, camere foto bune, dar nu au bugetul pentru S10, merge și Note 9. Este un smartphone puternic, elegant, cu care îți faci treaba. Sunt convins că va fi mai accesibil în curând. Și atuul de a avea S-Pen este important.

În fine, Galaxy S9+ nu va dezamăgi pe nimeni, este un smartphone puternic, accesibil, cu tehnologii moderne și care face față la provocări mult timp de-acum înainte. Fiecare cu modelul său preferat.

Galerie foto