Am fost să revăd Samsung Galaxy A50, singurul din noua serie care ajunge oficial în România, din a doua jumătate a lunii martie. Am pus în clip și găsiți și în articol câteva păreri privind noul model.
Dați un play la video și vă aștept pe canalul meu să discutăm despre tehnologii mobile.
Specificații tehnice
Display: 6.4 inch Super AMOLED 2340×1080 pixeli
Procesor: Samsung Exynos 9610
GPU: ARM Mali 72
RAM: 4 / 6 GB
Stocare: 64 / 128 GB + card
Camere foto: 25 + 8 + 5 megapixeli
Camera selfie: 25 megapixeli
OS: Android 9 Pie
Baterie: 4.000 mAh
Preț: 405 euro
Pe scurt despre noua Serie A
La Mobile World Congress 2019 Samsung a lansat oficial trei dintre modelele din noua serie, A10, A30 și A50. Conform informațiilor semi-oficiale pe care le-am avut anterior, seria A va aduce în total zece modele noi, care vor încerca să răspundă tuturor nevoilor și pe toate nivelurile de preț. Modelul entry este Galaxy A10, care deocamdată este disponibil doar în India, iar modelul de top va fi Galaxy A90, care va avea multe tehnologii comparabile cu un flagship, dar va avea un nivel de preț destul de mare.
Știm despre ele că vor avea noile ecrane de tip Infinity prezentate de Samsung în toamna anului trecut la conferința cu dezvoltatorii săi. Vorbim despre Infinity-O cu gaură rotundă, Infinity-U cu notch de tip teardrop, Infinity-V cu un decupaj special și unul denumit New Inifinity. Noile modele de la MWC 2019 au camera selfie în mijlocul ecranului, într-un decupaj rotund.
Galaxy A50 – păreri
- Telefonul arată foarte bine, este cu mult peste ce aveam acum doi ani în seria A, are un aspect premium de terminal de top, chiar dacă este în realitate mid-range. Îmi place ecranul cu margini subțiri, îmi place intensitatea culorilor Super AMLOED, dar mai ales îmi place faptul că se mișcă foarte foarte bine;
- au pus pe el noul procesor mid-high-end Samsung Exynos 9610, care aduce patru nuclee de putere ARM Cortex-A73, plus patru nuclee economice ARM Cortex-A53. Nucleele de top ating 2.3 GHz pentru experiențe excelente, iar cele economice sunt la 1.6GHz pentru a menține autonomia bateriei. Față de orice alt mid-range Samsung este un atuu important, Exynos 7885 de până acum (prezent și pe Galaxy A30) este cu doar două nuclee ARM Cortex-A73 și șase nuclee economice. De asemenea, noul procesor vine cu ARM Mali-G72, în timp ce toate telefoanele mid-range Samsung au ARM Mali-G71. Sunt mici diferențe, dar care per-ansablu dau o performanță mai mare și o autonomie mai bună. Se va descurca bine la jocuri, la aplicații intensive, la utilizarea de zi cu zi. Vedeți în filmare cât de rapidă este noua interfață, mult peste ce aveau Samsung anterior.
- mi-a plăcut foarte mult că au renunțat la prostia de a pune baterii mici pe mid-range, iar acum au 4.000 de mAh pe Galaxy A50, telefonul are o șansă mai mare să fie apreciat și cumpărat așa. Desigur, la 2000-2200 de lei va avea mulți concurenți, chiar flagship-uri din anii trecuți. Dar cred că va fi ales de multă lume pentru că are aspect foarte modern și dotări foarte bune.
- camerele foto sunt aparent foarte bune, la primele teste realizate în interior așa pare. Din păcate nu are zoom optic, dar are o cameră foarte bună și o lentilă ultra-wide destul de bună. Cea de-a treia cameră este doar un senzor de adâncime de câmp care permite analiza distanțelor și realizarea de imagini mai bune.
- camera de selfie a urcat la 25 de megapixeli, știu, nu sunt neapărat importanți megapixelii, dar Samsung au camere foarte bune pentru selfie și soft destul de bun, deci mă aștept să fie destul de ok per-total. Din păcate nu filmează 4K cu niciuna din camere, dar nici nu mă aștept ca asta să fie o foarte mare problemă pentru acest model.
- spatele este destul de lucios / plasticos, vă repet că varianta pe alb arată aiurea, are ceva sidefiu și reflectă lumina colorată. Mie nu mi-a plăcut în mod special.
- mă bucur că păstrează niște elemente de bază, card de memorie pentru cei care au nevoie de el, mufă de 3.5 mm jack și altele asemenea, pe care unii producători le ignoră în continuare.
- are WiFi ac, Bluetooth 5.0, USB Type-C, Fast Charging cu 15W, destul de ok, senzor de amprentă sub display și multe alte tehnologii moderne.
- prețul mie mi se pare bun, 400 de euro, adică 2000 de lei, depinde însă de taxe și accize, să vedem la cât va fi în magazine, dar oricum știm că va coborâ de câte ori au campanii de reducere și apoi va scădea și în timp.
- aștept telefonul la review la jumătatea lunii martie, să vedem cum este în utilizarea de zi cu zi.