Am văzut la Mobile World Congress 2015 și Samsung Gear VR pentru Samsung Galaxy S6. Este genul de proiect care a pornit ca și ochelarii E-Boda de la proiectul Google Cardboard, dar la un cu totul alt nivel. Au un nivel de rezoluție și o imagine incredibilă. Am experimentat un joc în care am crezut că o să cad de pe scaun. Și e drept, ecranul Galaxy S6 face aproape totul.
Video e la final.

 

Samsung Gear VR for S6
Samsung Gear VR for S6

Samsung Gear VR sunt realizați în colaborare cu Oculus VR. Există mai multe jocuri și aplicații pentru ei, plus tot conținutul creat pentru Cardboard. HTC a lansat la Mobile World Congress niște ochelari similari, realizați în colaborare cu Valve. Conform informațiilor de pe net, varianta Samsung este mai ușoară și comodă. În plus, aveau la stand un gamepad cu care poți controla jocurile.

Samsung Gear VR gamepad
Samsung Gear VR gamepad

Ideea nu este rea, divertismentul este maxim, doar că trebuie mai mult conținut, ca și la 3D sau alte tehnologii noi. Asta înseamnă ca programatorii să lucreze la asta, înainte să știe că vor avea utilizatori, fără profit. Ceea ce, well, it’s complicated.

Apropo, prețul este estimat la 200 de euro. Foarte ok pentru Samsung și cei care au Note 4 sau Galaxy S6. Dar este un preț mare dacă te uiți la competiție. Eu și la E-Boda am comentarii că e scump. Și da, e scump dacă te gândești că ai putea face tu unii acasă din carton. Desigur, este ca și cum ai construi tu din carton un Trabant, cu care să circuli apoi pe stradă. Dar hei, este ieftin !

Video, poze