Am testat un Smart TV Samsung Neo QLED QNA90A cu diagonala de 55 inch. La mine ar intra și de 60 sau 65 de inch, dar montatul devine o problemă. Pentru a-i monta picioarele trebuie pus pe display, ceea ce nu e recomandat când ai de-a face cu un dispozitiv masiv. Apoi trebuie ridicat pe picioare. Ușor de zis, dar nu când este masiv. Chiar și la 55 de inch i-am lăsat amprente pe margini – design-ul imersiv cu marginile subțiri pe obligă practic să îl ții de sticlă. Din fericire a fost destul de rezistent.

TV Samsung Neo QLED QNA90A 0001 (14)

Pro și contra Samsung Neo QLED QNA90A

Avantaje:

  • un display masiv de calitate excelentă;
  • un OS rapid fără lag și timp pierdut;
  • sunet de calitate foarte bună;
  • opțiuni de conectivitate multiple;

Dezavantaje:

  • prețul rămâne relativ mare;
  • nu are foarte multe aplicații disponibile;

Detalii tehnice Samsung Neo QLED QNA90A

Ecran: 55″ Neo QLED, Qantum HDR 2000, 3840x2160pixeli
Procesor: Neo Quantum 4K
Dimensiuni: 1227.4 x 706.2 x 26.9 mm
Greutate: 21.9 kg
Sunet: 60W, Dolby 5.1, OTS+, Dolby Digital Plus
OS: Tizen
Tehnologii: Mirroring, Multiview, WiFi Direct, Google Assistant, Alexa, Bixby
Preț: 8.500 lei

Dă nota ta înainte de a merge mai departe:

Acordă nota ta:
[Total: 2 Media: 5]

Acest review computerblog.ro este posibil datorită Samsung România.

Review Samsung Neo QLED QNA90A

Samsung duce anul acesta tehnologia QLED la nivelul următor. Este activată printr-o nouă și complexă sursă de lumină, Quantum Mini LED. E controlată de tehnologia Quantum Matrix și de procesorul Samsung Neo Quantum. Neo QLED utilizează tehnologia proprie Mini LED, bazată pe noile LED-uri minuscule. Au dimensiunile de 40 de ori mai mici decât cele ale unui LED convențional. Am și văzut de aproape cum arată noile LED-uri. Tehnologia LED clasică utilizează un pachet pentru a fixa LED-urile în poziție și o lentilă pentru a dispersa lumina. Ea este înlocuită acum de Mini LED care utilizează micro-straturi incredibil de subțiri, compuse din zeci de mii de mini-LED-uri distincte.

Eu am văzut noua serie de televizoare Samsung Neo QLED într-un eveniment special. Am avut ocazia să văd un model din seria de top cu rezoluție 8K și două dintre modelele cu rezoluție 4K. Evident, la prima vedere este mult mai spectaculos modelul uriaș, cu diagonală de 75 de inch. La mine în living ar putea fi adus cu o macara și introdus prin balcon, altfel nu cred. Oricum, este o experiență fascinantă. Diagonala este de 2 metri, dar imaginea este extrem de clară datorită noii tehnologii adoptate, Mini LED.

Normal, este altceva când vezi produsul la tine acasă. Însă aici intervine și problema: televizorul actual, deși e 4K, mi se pare acum prea mic și are culori prea slabe. De audio nici nu mai vorbim. Televizoarele Samsung Neo QLED au mai multe difuzoare pe spate, iar sunetul este dinamic. Pare să vină fix de acolo de unde are loc acțiunea de pe ecran, redă corect mișcările și acțiunile din filme.

TV Samsung Neo QLED QNA90A

Imagini mai bune, dar și funcții gaming

Practic, noua tehnologie NEO QLED elimină de tot pixelarea care apărea la televizoarele clasice. Fiind LED-uri atât de mici, fiecare detaliu este redat perfect. Imaginea este extrem de clară, contrastul puternic, culorile vibrante. Sunt două capitole la care excelează dincolo de imagine. Odată la gaming, unde utilizatorii au nevoie de viteză și calitate. Noile panouri au rată de refresh adaptabilă care atinge 120Hz. Super Ultrawide GameView le oferă opțiunea de joc nu doar în formatul de ecran 21:9, ci chiar și în formatul ultrawide 32:9. Câmpul vizual mai larg le creează jucătorilor avantajul de a nu rata niciun moment al acțiunii. Meniul Game Bar apare automat și le permite jucătorilor să monitorizeze și să ajusteze rapid setările esențiale ale jocului. În cele din urmă, FreeSync Premium Pro atenuează posibilele de-sincronizări ale imaginii. Astfel jucătorii se bucură de o imagine perfectă pe tot parcursul jocului.

Dar televizoarele sunt bune și pentru producitivate, în diverse scenarii Work from home. Toate vin acum cu Google Duo preinstalat, care permite utilizatorilor să își folosească telefonul pentru a iniția un apel video de înaltă calitate și de mare viteză la care se pot înscrie până la 32 de persoane – indiferent de sistemul de operare pe care îl utilizează și funcția PC on TV, ce oferă utilizatorilor opțiunea de a conecta un PC la televizor, permițându-le să lucreze și să învețe de acasă prin intermediul ecranului televizorului, cu un mouse și o tastatură. Mai mult, utilizatorii pot accesa direct MS Office 365 din browserul web al televizorului pentru a crea și edita documente.

Galerie foto