În cadrul evenimentului Sony de la Budapesta am avut ocazia să descopăr gama de televizoare 4K HDR, respectiv modelele premium din seriile X și A (TV OLED). Am văzut modelele de top pe fiecare gamă, respectiv A1 și XE94.

Noile televizoare Bravia A și X oferă tehnologie 4K HDR (High Dynamic Range) și au procesoare de imagine extrem de puternice și alte tehnologii proprietare ale companiei japoneze. Procesorul 4K HDR X1 Extreme care a echipat seria Z, vârful de gamă de la Sony în 2016, ajunge acum la dispoziția unui public mai larg.

Tehnologia Slim Backlight Drive+ îmbunătățește calitatea negrului, panelul areo structură LED de tip quad și tehnologie de reglare și de amplificare a intensității, cu o luminozitate superioară și un contrast excepțional, furnizând de 10 ori mai mult contrast față de televizoarele LED convenționale. Am văzut și comparație cu un model OLED de la competiție, iar calitatea imaginii diferea puternic, fără să fie umblat la setări.

Seria Bravia A1 aduce în premieră un sistem de sunet inedit integrat în display, pe care am avut ocazia să îl testăm la eveniment. Sony a dezvoltat o tehnologie botezată Acoustic Surface. Aceasta permite oferirea unui sunet perfect indiferent de poziția privitorului, iar de asemenea televizorul are un design modern, fără difuzoarele convenționale situate pe margine.

Seria A1 este compatibilă cu Dolby Vision, formatul HDR de la laboratoarele Dolby, la fel ca și modelele X de top. Dar în seria X sunt și modele Full HD, nu doar 4K. Nu am aflat detalii privind prețul acestor modele și disponibilitea în magazine. Dar cum aflu detalii suplimentare, am să vă anunț.