După ce m-am enervat pe Uber și cursele lor anulate aiurea și am dezinstalat aplicația, acum am luat o super-țeapă de la Taxify (și-au schimbat numele în Bolt). Și este una foarte aiurea, mai ales că am fost printre primii clienți și oameni din online care au promovat aplicația. Hai să vă povestesc.

Foto: © Mohamed Ahmed Soliman | Dreamstime.com

Țeapa Taxify (Bolt)

Pe 10 iulie plecam în vacanță și aveam avionul pe la 12, deci am plecat din Unirii pe la 10. Ca să vă faceți o idee, drumul pînă la Aeroportul Otopeni este cu un taxi ieftin (1.39 lei) cam 35 de lei. Cu un Uber, ultima oară când am folosit aplicația, a fost 55 de lei datorită “surge”. Am deschis aplicația Taxify și estima un cost de 60 de lei. Deci o țeapă din start, dar stați să vedeți, că nu a fost deloc atât.

Am primit atât pe mail, cât și pe notificare push că beneficiez de o reducere de 50% la următoarea cursă. Nu găsesc acum mailul respectiv, dar asta scria. Iar în aplicație era afișat exact la fel: cost estimat – 60 de lei – reducere 50% scris cu roșu. Am dat comanda, a venit o mașină relativ ok, șoferul părea ok, era relaxat, conducea bine. Mă întreb dacă el vedea costul real în timp ce mergea.

Ajungem la aeroport, cred că i-am dat și 5 stele. Nu m-am uitat atunci, doar când am ajuns la hotel am deschis mailul și am văzut factura. Cursa Taxify costase 100 de lei – vraja mării, cursă la Otopeni de 100 de lei ! Și încă o mizerie, reducerea a fost de 12 lei, deci 12% și nicidecum 50%. Evident, le-am scris celor de la Taxify că este o mizerie ce-au făcut.

Am căutat o oră o adresă de mail, ai în aplicație opțiunea de a raporta factura prea mare, dar când dădeam click apărea doar o eroare, nu trimitea nimic. Am găsit vreo două-trei adrese, cea de pe care trimit minciuna cu reducerea, plus cea de comunicate plus alta găsită pe net. Pînă la urmă a răspuns un tip, Andrei.

Buna ziua,

Multumim pentru mesaj.

Bonusul activ in acest moment reprezinta 50% din valoarea cursei pana la valoarea maxima a discount-ului de 12 lei.
ex: Daca o cursa are valoarea de 24 lei, discount-ul aplicat va fi 12 lei.
Daca o cursa are valoarea 28 lei, discount-ul aplicat va fi 12 lei.
In acel moment era activ un tarif diferentiat de 2.3 ( 2.3 x pretul cursei), la care a fost aplicata reducerea de 12 lei.

Deci, e vina mea că au umflat prețul și nici reducerea nu a fost cât scria acolo. Ok. Uninstall și mult succes. V-am scris ca măcar voi să fiți atenți data viitoare.

P.S. am venit cu taxi de la aeroport, Taxi Total, 1.7 lei pe kilometru. Totul ok. Mai merg și altădată cu ei.