N-au trecut decât câteva zile de la lansarea oficială, însă am avut ocazia să testez Evolio M8, o tabletă cu Android și 3G+, accesibilă, care își face treaba foarte bine.

Evolio M8 (21)

Pro și contra Evolio M8

Mi-a plăcut:
– este o tabletă simplă, ieftină, care funcționează perfect;
– Android este aproape simplu, foarte puține modificări;
– autonomia este bună;
– are 3G+ și cameră foto ok;

Rămâne de discutat:
– la acest nivel de preț nu ai produse performante;

Dotări tehnice și experiența cu M8

De-a lungul timpului m-am obișnuit să testez numai produse scumpe, vârfuri de gamă cu specificații maxime și prețuri pe măsură. Totuși, din când în când vin la teste și produse mai accesibile și mă bucur de câte ori găsesc un dispozitiv care face tot ceea ce promite și nu costă foarte mult. Este o tabletă Android ieftină, nu e făcută pentru performanță, dar pe de altă parte costă doar 449 lei, își face treaba. După părerea mea, este tableta perfectă pentru luat în vacanță, pentru citit știrile zilei, pentru accesat e-mailul și Facebook, pentru Youtube și așa mai departe. Pui în ea o cartelă SIM și vorba reclamei, “bye-bye WiFi”.

Tableta are un ecran cu diagona de 8 inch, rezoluție 1280×800 de pixeli, se vede bine, este ok pentru filme, videoclipuri, dar și pentru citit. Procesorul este quad-core, la 1.3 GHz (MT8321, cu patru nuclee Cortex-A53), se descurcă cu aplicațiile normale. Vei putea juca orice joc video vrei, dar nu va fi un dispozitiv de performanță, cu care să obții scoruri mari. Are 1 GB de RAM, stocare de 8GB și slot de carduri de memorie pînă la 32 GB, practic, te descurci cu ea. Sunt două camere foto, cea de pe spate cu senzor de 2 megapixeli, frontala VGA, merge doar pentru Messenger și alte aplicații de gen, nu vor ieși poze selfie extraordinare.

Bateria integrată este de 4.000 mAh, are o autonomie decentă. Tableta are un design bun, carcasa este din aluminiu, este subțire, se poate ține cu o singură mână sau cu două, cum doriți. Cântărește doar 312 grame, iar grosimea este de 9.4 milimetri.

Tableta are integrat un modem 3G+, dar nu numai pentru acces la Internet. Are de asemenea aplicație de telefon, se pot efectua apeluri telefonice și se pot transmite mesaje text. Tableta Evolio M8 are toate tehnologiile necesare, Wi-Fi, Bluetooth 4.0 și receptor GPS care permite conectarea la sateliți și pozitionare geografică.

Din punct de vedere software, tableta Evolio M8 vine cu Android 5.1 Lollipop. Platforma se mișcă bine și, cum spuneam, sunt foarte puține modificări, ceea ce este un lucru bun. Să nu uităm că Evolio a semnat și un parteneriat strategic cu Google, devenind partener certificat GMS. Produsele autorizate GMS vin cu aplicațiile Google preinstalate precum: Chrome, Gmail, Drive, Maps, YouTube și altele. Produsele Evolio vor oferi un nivel superior de fiabilitate, inclusiv actualizări OTA (over the air).
Evolio M8 (14)

Puteți vedea pe spate sloturile pentru SIM și pentru carduri microSD.

Concluzii

Tableta Evolio M8 este pentru utilizatorul obișnuit, pentru cei tineri care acum trec la o tabletă modernă, pentru cei în vârstă care descoperă acum că au nevoie de un ecran mai mare pentru a citi, pentru Facebook, pentru mail. Este pentru tinerii care vor să citească în metrou sau autobuz, dar și să stea pe Facebook tot timpul, având conexiune 3G+. Rețelele 3G au deocamdată acoperire mai bună decât 4G peste tot în România. Dacă nu vreți să cheltuiți o tonă de bani pentru o tabletă, cred că Evolio M8 este o alegere ok. Zilele astea primiți cadou și o boxă Xound One la fiecare tabletă comandată.

Galerie foto