Am testat un SSD Adata Gammix S70 Blade, un SSD M.2 NVMe de 1TB, destul de rapid pentru a fi folosit la PlayStation 5. Vitezele lui merg până la 7.400 Mbps la citire și 6.800 Mbps la scriere. O să lucrez de pe el până când completez noul sistem.

SSD Adata Gammix S70 Blade

Detalii tehnice SSD Adata Gammix S70 Blade

Format: M.2
Capacitate: 1 TB
Interfața: PCIe
Viteza la citire: 7.400 MB/s
Viteza la scriere: 6.800 MB/s
Anduranță: 2.000.000 ore
Dimensiuni: 80 x 25 x 15 mm
Greutate: 34 g
Tip memorie: 3D NAND
Preț: 840 de lei la data realizării testului

Pro și contra

Avantaje:

  • destul de rapid pentru utilizarea la PlayStation 5;
  • performanțe maxime pentru gaming;
  • interfața cea mai rapidă;

Dezavantaje:

Impresii după testare

Am testat numeroase SSD-uri în ultima vreme și este unul dintre cele mai rapide de până acum. De asemenea, simțeam nevoia să trec la 1TB după ce am constatat că odată cu filmările și albumele foto cei 512GB deveneau tot mai neîncăpători. Testele reale au arătat că este cam de două ori mai rapid decât ce-aveam eu înainte, așa că mi se pare o alegere foarte bună. Odată cu noul sistem o să fac și trecerea la PCIe 4.0, așa că vitezele o să fie mai mari.

Este de remarcat designul propriu al radiatorului XPG. Radiatorul din aluminiu are o structură terasată și camere goale dedesubt pentru un flux de aer crescut. Acest design poate reduce temperaturile cu până la treizeci la sută. În combinație cu Dynamic SLC Caching și DRAM Cache Buffer, GAMMIX S70 vă oferă un plus de performanță pentru editare video, randare și jocuri video. Mai mult, include tehnologii de corectare și protecție la erori. Vine cu un rating ridicat de Total Bytes Written (TBW) pentru o durabilitate și longevitate excelente.

Adata oferă cu acest produs o aplicație de control. Discupl suportă criptare hardware AES pe 256 de biți.

Instalare simplă

Nu trebuie făcut mare lucru dacă ai două sloturi pentru SSD. Practic eliberezi al doilea slot și pui discul nou acolo. Deschizi laptopul și intri în Device Manager / Disk Management, apare ca spațiu nealocat, dar îl inițializezi și creezi noul volum aproape instant. Apoi folosești un soft pentru a clona discul actual pe cel nou. Eu am utilizat un soft gratuit de clonare. După ce a terminat de clonat toate datele, nu a trebuit decât să schimb cele două discuri între el. Acum rulez de pe cel mai rapid.

După ce am reușit anul acesta un sistem de gaming în ciuda penuriei, acum lucrez la al doilea. Acesta aș vrea să fie mai rapid și mai performant, scopul real fiind să testez cele mai noi jocuri. În loc de PlayStation o să testez prin Steam. Și evident, vreau să randez clipurile pentru Youtube mai rapid. Iar pe viitor am să testez tot mai multe componente noi.

Viteza din teste a fost cam de două ori mai mare față de SSD-ul folosit anterior. Nu atinge maximum aici pentru că este pe PCIe 3.0. Dar oricum sunt convins că se va simți. Pentru noul sistem mai am nevoie acum doar de placa de bază, procesor, GPU și memorii. Însă este foarte posibil să rezolv destul de rapid. Vă țin la curent oricum.

Concluzii

Adata Gammix S70 Blade este un SSD ultra-rapid, cu viteze fără egal. Dacă aveți placa de bază cu tehnologie PCIe 4.0 va atinge performanțe maxime. Este ușor de instalat și utilizat. Rezistă foarte bine în timp și are un preț destul de competitiv. Pe scurt, merită recomandat.

Galerie foto