Am avut ocazia să testez un SSD extern cu iluminare RGB de la Adata, mai exact Adata SE900G. Este un model arătos, rezistent, dar este un pic mai greu decât versiunea Adata SC685 testată de mine.

Specificații Adata SE900G

Culoare: Negru cu iluminare RGB
Capacitate: 500 GB
Dimensiuni: 110.8 x 66 x 16.5mm
Greutate: 160g
Interfața: USB 3.2 Gen2x2
Accesorii în cutie: cablu USB 3.2 Type-C to C + cablu USB 3.2 Type-C to A
Viteza de scriere / citire: 2000 Mbps
Temperatura de operare: 0-50 de grade Celsius
Garanție: 5 ani
Preț: N/A

Acordă nota ta:
[Total: 1 Media: 4]

Mai multe detalii tehnice găsiți pe site-ul Adata.

 

Despre Adata SE900G

Adata SE900G este un SSD extern USB 3.2 Gen2x2, care oferă o combinație de performanță și design. Este mic și destul de compact, dar are performanțe excelente. Oferă viteze de citire și scriere de până la 2000 MB/s. Acest lucru face ca modelul SE900G să fie de 25 de ori mai rapid decât un hard disk extern standard. De exemplu, utilizatorii pot transfera un film 4K de 10 GB în doar zece secunde.

Dincolo de performanțele sale excelente, SE900G are un design cu iluminare RGB uimitor, unic printre SSD-urile externe. Iluminarea RGB acoperă 74% din partea frontală pentru o eleganță inconfundabilă. Mai mult, iluminarea RGB este emisă printr-un panou cu model în carouri, care conferă dispozitivului un aspect texturat sofisticat și distinct. Utilizatorii care au investit deja în spații de lucru sau PC-uri de gaming echipate cu dispozitive și accesorii RGB vor aprecia noul model SE900G.

SE900G este disponibil cu o varietate de capacități de stocare (512 GB/1 TB/2 TB) fiind potrivit pentru creatorii de conținut pentru a stoca și transfera fișiere mari sau pentru ca gamerii să își stocheze jocurile de consolă suplimentare.

Noul SE900G este compatibil cu toate sistemele de operare importante, inclusiv Android, macOS și Windows. Utilizatorii se pot bucura de videoclipuri, fotografii, muzică și multe altele în orice moment și le pot partaja cu ușurință prin intermediul SE900G pe majoritatea dispozitivelor.

Experiența cu Adata SE900G

Folosesc mai multe modele de HDD-uri externe, unele pentru poze, altele pentru documente, unele pentru back-up-ul de la computere. Începând din 2020 am descoperit SSD-ul extern pe portul USB Type-C, care este mul mai ușor, mai compact, dar și mult mai rapid. Cu SSD-ul anterior atingeam canm 550 Mbps scriere și citire. De vreo cinci ori mai rapid decât HDD-ul anterior. Acum, cu noul model Adata SE900G am depășit practic 1.100 Mbps la citire și 800Mbps la scriere. Cam de două ori mai rapid.

SSD-ul este plug-n-play, doar conectezi cablul și este detectat automat. Ai nevoie însă de măcar Windows 7, merge și pe Linux sau Mac Os. De asemenea se poate conecta la terminalele mobile cu mufă USB Type-C. Se poate folosi de asemnea la iPad Pro 2018 sau mai nou, MacBook Pro 2019, MacBook Air 2019 sau 2020, Xbox One X sau PlayStation 4 Pro.

Adata SE900G este clar realizat pentru gamerii care au de stocat chestii suplimentare, poate chiar fișiere din jocuri sau multimedia. Pentru cei are filmează și au nevoie să transfere filmele 4K rapid. Există acest dispozitiv și în variante de 1TB sau 2TB. Deocamdată nu sunt prezentate oficial prețurile.

Concluzii

SSD-ul extern Adata SE900G este destul de compact, încape în buzunar, dar nu este tocmai ușor. Dar este și puternic și rapid. Poate atinge 2000 MBps la scriere și citire, dar poți alege diverse capacități. Există și variante de 500, de 1TB sau chiar de 2TB.

Este un produs bun, cu cinci ani garanție. Să vedem însă și la ce prețuri va fi lansat în România.

Galerie foto