Articolul meu cu top 10 smartphone în 2017 a avut super-succes, dar românii caută și modele mai ieftine. Așa că am făcut acest top cu top 10 telefoane de aproape 2000 de lei. Am să fac de asemenea pentru pragul de 1500 de lei, apoi 1000 de lei, pentru că există și unele modele sunt chiar bune.

* de ieri pînă azi au crescut prețurile și unele terminale au trecut peste 2000 de lei

1) Samsung Galaxy A5 2017.
Este un telefon compact, bine realizat din toate punctele de vedere, solid, rezistent la apă și praf, cu o performanță decentă.
Pentru toți cei care caută un telefon accesibil care să fie foarte bun, acesta este modelul.
Sigur că puteți cumpăra un telefon chinezesc la acest preț, cu specificații bune, dar cine știe dacă va fi și fiabil și apoi nu găsiți service, nu are garanție sau mai știu eu ce se întâmplă.
Poate fi cumpărat direct de aici.

2) iPhone SE, cel mai mic și compact smartphone.
Nu l-am testat, doar l-am văzut la prieteni. Este cel mai puternic smartphone de 4 inch disponibil, este mai rapid decât iPhone 5S și are co-procesorul de mișcare și alte tehnologii noi. Camera foto integrată este de 12 megapixeli, iSight, cu noul procesor de imagine de la 6S. Se pot combina fotografiile în imagini de mare rezoluție. Pentru poze selfie pe lumină slabă poți lumina cu ecranul pentru fotografii mai reușite. Sunt mai multe benzi 4G și tehnologii precum Volte sau WiFi Calling. Suportă Apple Pay, are NFC și toate tehnologiile.
Poate fi luat de aici.

3) Samsung Galaxy S6. Rămâne un smartphone de top orice s-ar spune. Poți face orice cu el, este performant și rapid. A fost însă depășit de terminalele mai moderne, dar pe de altă parte este acum la un preț excelent. Este un smartphone impresionant, puternic, care arată bine.Dacă vreți un smartphone care să imrpesioneze, S6 este peste One M9
Poate fi cumpărat aici.

4) LG G5, un smartphone excelent care acum e la ofertă.
Fost vârf de gamă, LG G5 rămâne singurul telefon modular atât de accesibil. Mai puteți găsi pe ici pe colo diverse accesorii pentru el, eu zic că cel cu bateria externă este de luat. Deși este neobișnuit, LG G5 este un smartphone excelent. Este foarte bine gândit pentru buzunar și în același timp este foarte ușor, plăcut de ținut în mână, robust. Mie personal mi-a plăcut și nu am simțit nevoia de a schmimba ceva la el. Poate fi cumpărat aici.

5) Asus Zenfone Zoom. Este primul smartphone care are cameră foto cu zoom optic 3X și control manual al setărilor. Modelul a fost lansat la CES 2015 alături de seria Zenfone 2.
Cele două terminale chiar au unele elemente în comun, dar au de asemenea și diferențe.
Zenfone Zoom este ultrasubțire și are o lentilă specială cu 10 elemente optice, plus stabilizare optică.
Poate fi luat de aici.

6) Moto Z Play. Este dotat cu un display Super AMOLED de 5.5 inci cu rezoluţie FullHD, procesor Qualcomm Snapdragon 625, 4 GB RAM, 64 GB spaţiu de stocare, cameră foto de 16 megapixeli, baterie de 3510 mAh şi Android 6.0.1 Marshmallow.
Este un telefon cu care te descurci în orice situație, arată bine și faci și poze frumoase cu el.
Poate fi cumpărat de aici.

7) Sony Xperia X. Nu am mai testat de doi ani dispozitive Xperia, doar le-am văzut la Mobile World Congress sau IFA Berlin.
Xperia X este un telefon bun, dar nu pot să-mi dau seama cât de bine stă în mână, cum răspunde la comenzi și multe altele.
Telefoanele arată fix la fel cu generația anterioară, dar au actualizat componentele. Acest model este decent și la acest nivel de preț poate fi recomandat celor care nu vor vârfuri de gamă. Poate fi cumpărat de aici.

8) HTC U Play
Deși îmi plac telefoanele HTC și U Ultra l-am considerat un model bun, HTC U Play este un model mid-range poziționat ca model premium. De fapt are unele caracteristici de telefon de top și o parte din dotările unui telefon mediu, dar prețul este de model premium – prețul de 2.000 de lei la ofertă. Cu alte cuvinte dacă vreau să fiu fair-play cu cititorii acestui blog, U Play nu poate fi recomandat.
Poate fi cumpărat de aici.

9) Xiaomi Mi5s, un telefon foarte bun, de asemenea la preț redus.
Nu l-am testat, dar are dotări tehnice foarte bune, poate chiar peste toate modelele prezentate mai sus.
Nu am însă idee cum stă în mână, cum e design-ul dincolo de pozele de marketing. Nu știu autonomia și așa mai departe. Oamenii se entuziasmează ușor, dar uneori telefoanele trebuie văzute în mână înainte să fie lăudate.
Poate fi luat de aici.

10) LG V20, un model foarte bun, solid, bine făcut.
A fost primul smartphone care a adus Android 7.0 Nougat. Are procesorul Qualcomm Snapdragon 820 cu 4GB de RAM:
Un mega-ecran de 5.7 inch aduce rezoluția QHD, densitate 515ppi, stocare de 64GB și slot de carduri de memorie, baterie integrată de 3.200 mAh, port USB Type-C.
Comandă-l de aici.

Plus bonus:
11) HTC One M9. Este un smartphone foarte bun, de top.
Cei care vor să treacă de la iPhone la Android se vor descurca ok cu un One M9.
Cei care au telefon HTC, vor simți mici îmbunătățiri, dar dacă aveți un model relativ nou nu sunt convins că este justificată schimbarea.
Cred că, exact ca la iPhone sau Galaxy S, trebuie lăsat mai mult timp între generații înainte de a face upgrade.
De luat de aici.