Am testat multe baterii externe de-a lungul ultimilor ani, dar am avut ocazia să descopăr zilele astea unul dintre cele mai interesante accesorii de călătorie: TP-Link PB50 – 10.000 de mAh într-un corp subțire, cu design bun.
O să avem curând un concurs cu acest produs și revin cu detalii cum puteți câștiga bateria.

tp-link pb50

Prețul este de 250 de lei

Pro și contra TP-Link PB50

Mi-a plăcut foarte mult:

– design-ul bun și realizarea premium;
– capacitatea mare oferită;
– două mufe USB pentru a încărca tableta și telefonul simultan;
– are un chip care detectează device-ul încărcat;
– se încarcă complet destul de repede;
– are șase sisteme de protecție;

Rămâne de discutat:

– ar fi fost interesant să fie mai subțire;
– mai multe opțiuni de culoare;
 

Experiența cu TP-Link PB50

Se pare că autonomia redusă rămâne în continuare cea mai mare problemă pentru utilizatorii de terminale smartphone, tablete, playere de muzică și alte dispozitive portabile. Gadgeturile sunt interesante, dar exact atunci când ai cea mai mare nevoie de ele, bateria se termină și trebuie reîncărcate. Din păcate, nu poți ajunge la priză de câte ori vrei, mai ales dacă ești pe drum. Bateria externă rămâne cea mai bună soluție pentru toate problemele de acest gen, iar TP-Link PB50 este unul dintre cele mai interesante modele de acest gen.

Aveam mai demult o baterie de 10.000 mAh, foarte bună pentru zilele cu multe evenimente și conferințe, doar că modelul respectiv era mare cât un caiet, gros de 3 centimetri, iar greutatea era de aproape 1 kilogram. Am renunțat să mai iau bateria după ce mi-am dat seama că duceam după mine un rucsac imens și greu. TP-Link PB50 are însă 300 de grame, iar dimensiunile sale sunt reduse mult, o poți pune în buzunar liniștit. Corpul este acoperit cu un material cauciucat, care poate fi ținut în mână foarte comod și nu alunecă. Am testat și încărcarea telefonului și încărcarea tabletei și am reușit să golesc complet bateria încărcând la final un dispozitiv 2-în-1 care include baterie de 8.060 mAh (și în display și în dock). Am reușit să reîncarc complet bateria la loc în 6 ore. Dacă nu aveți încărcător potrivit (2A), ar putea dura și 10 ore încărcarea.

Să mai lămuresc aici o problemă. O baterie de 10.000 mAh nu va putea încărca un telefon cu baterie de 2.000 mAh de fix cinci ori. Nu este o problemă a bateriei, ci una care ține de electricitate. Sunt doi factori care afectează transferul de energie, unul este rata de conversie a bateriei, de obicei cam 80%, ceea ce înseamnă că în circuit se consumă 20% din energie fără a putea fi utilizată. Al doilea factor este starea de sănătate a bateriei din telefon/tabletă, device-ul pe care îl încarci. Acești doi factori duc ca o baterie de 10.000 mAh să încarce un device de 2000 mAh de numai 3 ori.

De-asta ai vrea să cumperi un device făcut de TP-Link și nu un dispozitiv no-name oarecare. Pentru că bateria de 10.000 mAh fără nume va încărca doar de două ori, probabil. Cunoscuți pentru tehnologia lor de networking, cei de la TP-Link au introdus în această baterie șase tehnologii diferite de protecție și reducerea pierderilor energetice. Are protecție împotriva scurt-circuitului, împtriva variațiilor de tensiune sau voltaj, împtriva super-încărcării sau descărcării bruște, dar și contra supra-încălzirii.

Cutia originală include bateria, o husă pentru călătorie în care se păstrează mai bine, cablul USB pentru încărcat bateria și pentru a reîncărca telefoane și tablete, plus manualul.

Specificații tehnice

Capacitate: 10000mAh
Încărcare: 5V/2A
Ieșire: 5V/1A, 5V/2A
LED-uri: 4 becuri care redau nivelul de încărcare
Compatibil: telefoane și tablete Android, iOS, Windows Phone, alte gadgeturi
Dimensiuni: 14×7.8x2cm
Greutate: 281 gr
Tipul bateriei: litiu-polimer
Porturi: USBx2, micro USB
Cutia conține: TP-LINK 10000mAh Power Bank PB50, cablu USB, manual, husă de protecție

Concluzii

Bateria externă TP-Link PB50 este perfectă pentru călătorie, este bine făcută, arată bine și este suficient de ușoară pentru a fi luată la drum. Are două ieșiri, una pentru a încărca telefonul și alta pentru tablete. Capacitatea mare permite reîncărcarea rapidă a terminalelor. Bateria se încarcă la loc peste noapte, iar dimineața o puneți în rucsac și nu aveți treabă. Mi se pare că în ultimul timp a devenit indispensabilă bateria externă, iar TP-Link PB50 este unul dintre cele mai performante modele. Prețul ei este de 250 de lei.

Galerie foto