Am văzut ZTE Axon M, telefonul pliabil, care are două ecrane de 5.2 inch și formează o tabletă de 6.75 inch. Ideea nu este rea, doar implementarea este un pic bizară și vă explic imediat din ce cauză. Vedeți și pe video care este faza.


Dați play și lăsați-mi impresiile voastre privind acest model.

Ok, am povestit după lansare despre acest model (detalii complete pe site-ul ZTE, am văzut primele sesiuni de unboxing și m-am tot gândit la el și la problema acestor terminale hibrid, aflate la început de drum.

Cea mai mare problemă rămâne formatul. Ecranele de 5.2 inch sunt normale, însă odată unite la mijloc formează un pătrat. Arată ca o bucată de gresie sau de faianță și nu ca un device modern pe care ai vrea să lucrezi. Nu poți vedea filmele normal, nu poți vedea aplicații corect, jocuri video. Atunci care mai este avantajul ecranului mare? El este util fix pentru astfel de lucruri.

ZTE Axon M are de asemenea o clemă care se pliază doar cu ecranele în exterior. Nu se poate pune pe masă invers, pliat ca un mini-laptop, să ai pe un ecran tastatura, pe alt ecran imaginea. Să poți lucra ca pe un dispozitiv cu adevărat portabil. Lăsând ecranele în afară, dispozitivul rămâne vulnerabil, oricând poate cădea, se poate sparge sau pur și simplu se poate zgâria. După părerea mea, deși este mai greu de făcut, ar fi fost nevoie de un dispozitiv care odată extins să formeze un ecran măcar 16:9 dacă nu chiar 18:9 sau 21:9 cum sunt noile tendințe în domeniul cinema. Să ai un terminal cu adevărat util. Ok, poate ar arăta aiurea sau ar fi greu de utilizat. Măcar atunci să aibă formatul iPad de 4:3 sau ceva de gen.

Trecând peste impresiile negative, cele două ecrane de 5.2 inch sunt Full HD, iar odată unite au rezoluția 2160×1920 pixeli, procesorul este Qualcomm Snapdragon 821, Adreno 530 GPU. Are 4GB de RAM și 64GB de stocare internă, baterie de 3,180 mAh, destul de mică pentru două ecrane, slot de carduri de memorie MicroSD. Camera foto are senzor de 20 de megapixeli cu f/1.8, stabilizare de imagine duală și multe altele. Vine cu Android Nougat 7.1.2 și senzor de amprentă în butonul de Power. Prețul este de circa $725, evident că în Europa este mai scump, dar posibil să fie de găsit pe Amazon sau alte magazine mari online.

Este mai mult o demonstrație tehnologică, au vrut să fie primii cu un telefon pliabil pe piață.

ZTE Axon M - telefon pliabil cu doua ecrane