Am văzut la Bacerlona ZTE Nubia Z11, nu este un model nou, dar cred că e vârful de gamă. Arată excelent și are două alte versiuni, Z11 MiniS și Z11 Mini. În fiecare an la MWC admir unele terminale ZTE, dar nu pricep de ce nu le aduc oficial și la noi.

zte nubia z11
ZTE Nubia Z11

ZTE Nubia Z11

Cred că seria Nubia repezintă modelele de top ZTE, cum este Galaxy pentru cei de la Samsung. Z11 este lansat anul trecut, când restul producătorilor încă nu se gândeau la margini subțiri. Cred că după ce au văzut cuma arată display-ul Z11 au venit și restul din urmă. În plus, pentru a le face în ciudă celor de la Samsung, Z11 are senzori pe margini și poți face diverse gesturi. Dai cu ambele degete pe laterală – în sus crește luminozitatea ecranului, iar în jos devine mai întunecat. Sau poți face o mulțime de alte chestii, se pot personaliza gesturile.

Telefonul chinezilor este bine construit, nu aș zice că este în topul modelelor premium, dar arată mai bine decât P10 de exemplu. Este disponibil acum la 416 dolari în China. E drept, nu mai este acum atât de actual, vine cu Snapdragon 820, 4GB de RAM, 64GB de stocare internă, Android 6.1. Versiunea de 128GB are 6GB de RAM, mi se pare foarte tare. Ecranul de 5.5 inch are sticlă curbată și margini aproape deloc, arată excepțional. Este însă Full HD. Camera foto de pe spate are stabilizare optică și senzor de 16 megapixeli, iar frontala este de 8 megapixeli. Are senzor de amprente și USB Type-C. Este un smartphone puternic și accesibil, care arată mult mai bine decât multe terminale flagship. Bateria este de 3.000 mAh.

Rama ZTE Nubia Z11 este metalică și spatele are un finisaj metalic care se simte foarte plăcut în mână. Cum spuneam, poate nu concurează la titlul de cel mai puternic smartphone, dar în mod sigur este unul dintre cele mai bune prin raportul calitate/preț.

ads

 

Să trecem mai departe…

ZTE Nubia Z11 Mini
ZTE Nubia Z11 Mini

ZTE Nubia Z11 MiniS

Modelul botezat MiniS are ecranul de 5.2 inch, tot Full HD, dar cu margini un pic mai vizibile decât terminalul de top. De asemenea, vine cu Snapdragon 625 în loc de modelul de top, e drept, este mai economic. Bateria este tot de 3.000 mAh, deci va aveao autonomie foarte bună. Iar prețul este și el avantajos. Telefonul are tot 4GB de RAM și 64GB de stocare, se va descurca foarte bine pe partea de aplicații. În plus, are un senzor Sony de 23 de megapixeli, ceea ce îl face foarte atractiv pentru pasionații de fotografie. Costă acum circa 312 dolari în China.

Zte Z11 Mini
Zte Z11 Mini

ZTE Nubia Z11 Mini

Versiunea Mini are ecranul de 5 inch, cu procesor Snapdragon 617, și mai economic, 3GB de RAM și 32GB de stocare internă, camera foto pe spate de 16 megapixeli și frontala de 8 megpixeli. Bateria integrată este de 2.800 mAh. Adică un model mai simpluț, pentru cei care nu doresc foarte mult. Și totuși, are dotări mai bune decât multe alte telefoane la acest nivel de preț. Telefonul este la 200 de dolari în China.