Am văzut la MWC modelul ZTE Nubia Z17S, un telefon lansat prin octombie 2017, la scurt timp după ce văzusem la IFA modelul anterior, Nubia Z17. Anul trecut m-a contactat cineva că vrea să lanseze Nubia în România, urma să fie făcut anunțul oficial, dar nu s-a mai întâmplat nimic.Nubia este un brand al ZTE la fel cu Honor este al Huawei. Dar nu apare nicăieri pe telefon numele ZTE, iar standul era complet separat de data asta. În schimb Huawei au telefoanele Honor la ei la stand.

ZTE Nubia Z17S ar fi făcut vânzări bune în România, are dotări hardware bune și un preț decent. Este adevărat că nu au ajuns încă la Snapdragon 845, dar foarte puține branduri au anunțat deocamdată modele cu noul procesor Qualcomm. Iar Snapdragon 835 rămâne încă unul foarte performant, se va descurca perfect cu orice sarcină. Telefonul are un preț între 420 și 470 de dolari, deci ar fi destul de competitiv la noi.

Pe lângă procesor, Nubia Z17S vine cu variante de 6GB de RAM și 64GB de stocare, sau modelul de top cu 8GB de RAM și 128GB de stocare internă. Dacă la primul model aveau ecran de 5.5 inch acum au trecut la 5.73 inch, LTPS, cu formatul ciudat 17:9, dar nu ne deranjează asta foarte tare. Aspectul său este însă cel mai aproape de ideea “fără margini”, rezoluția este 2040×1080 pixeli, se vede foarte bine oricum.

Camera foto duală de pe spate este la fel de bună, este o cameră cu senzor Sony de 23 de megapixeli plus unul de 12 megapixeli. Poate să facă zoom optic 2X și alte asemenea artificii foto, care se pot dovedi utile uneori. Camera foto frontală pentru selfie este tot o cameră duală, dar sunt doi senzori de 5 megapixeli.

Platforma Android este 7.1.1 și vine cu o interfață dezvoltată de ei, Nubia UI 5.1. Mufa de încărcare este USB Type-C, dar nu are nici mufă de căști, nici slot de carduri de memorie MicroSD. Cum spuneam, bateria este cam mică, 3.100 mAh.

Dan Dragomir

editor at Computerblog.ro
Am fost ziarist timp de 15 ani, 10 ani doar blogger, iar ultimii 16 ani i-am petrecut în domeniul IT. Din 2010 sunt doar pe Computerblog.

Mă găsiți de asemenea pe Youtube cu un canal în care vorbim despre telefoane, aplicații și jocuri.

Am lucrat printre altele pentru ZF.ro, Descopera.ro, Go4IT.ro, Jurnalul.ro, PlayTech.ro, Zonait.tv și multe alte site-uri, ziare, săptămânale sau reviste.

Autorul poate fi contactat pe adresa [email protected]
!! NU SUNT MAGAZIN SAU SERVICE !!