Jocurile de noroc pe bani reali sau virtuali care pot fi practicate pe PC, pe telefoane mobile sau pe alte gadgeturi conectate la internet, împreună cu dezvoltatorii de software și cu platformele care oferă respectivele jocuri formează industria de iGaming.

jocuri igaming

Distracția s-a mutat în online, astfel că Las vegas.ro are în unele zile mai mulți jucători decât un cazinou din Las Vegas. Această industrie a fost una dintre cele mai prospere în ultimul deceniu, iar previziunile celor implicați indică un progres continuu și în 2024, când se vor face pași înainte în câteva tendințe pornite în anii anteriori.

Cele mai importante direcții de dezvoltare se bazează pe:

  1. Sistemele tot mai performante de securitate
   Întrucât este un domeniu cu un rulaj anual de zeci de miliarde de euro și care lucrează cu datele personale a sute de milioane de oameni, este foarte important ca tranzacțiile financiare și informațiile despre clienți să beneficieze de o securitate cibernetică fără breșe. Această condiție a fost îndeplinită până în acest moment, dar provocările evoluează, deci și măsurile luate pentru prevenirea fraudelor trebuie să fie tot mai complexe.
  2. Programe de responsabilitate socială
   O altă provocare majoră cu care se confruntă domeniul iGamingului este atitudinea tot mai ostilă a clasei politice vizavi de jocurile de noroc. A devenit o prioritate pentru operatorii din industria de gambling să demonstreze că iau toate măsurile posibile pentru a proteja cetățenii vulnerabili. Sunt inițiate deja programe de responsabilitate socială care în 2024 vor fi dezvoltate și vor beneficia de finanțări importante.2024
  3. Diversificarea dispozitivelor pe care pot fi practicate jocurile
   Progresul industriei este strâns legat de progresul tehnologic, întrucât tehnologia este cea care a dat impulsul expansiunii fără precedent din ultimii ani. Mulți pasionați joacă din mers, astfel că se va pune accent pe utilizarea dispozitivelor de mici dimensiuni. Una dintre tendințe este dezvoltarea de softuri pentru ceasurile inteligente. Jucătorii nici măcar nu mai trebuie să scoată telefonul din buzunar pentru a se distra.
  4. Recompense care motivează jucătorii
   O dată cu intrarea unor noi operatori pe piața românească, au devenit populare sistemele prin care sunt oferite recompense în funcție de activitatea avută pe platforme. O altă modalitate de a motiva clienții, pe lângă ofertele clasice, este organizarea unor concursuri. Cele pentru pasionații de sloturi sunt cele mai frecvente, însă există și inițiative similare pentru cei care preferă să se relaxeze la mesele cu dealer live. Sunt tot mai puține site-urile care nu își provoacă clienții să se întreacă fie prin rulajul făcut, fie prin câștigurile obținute.jocuri
  5. Implementarea elementelor de Inteligență Artificială
   Nu putea exista iGaming fără Inteligență Artificială, dar implementarea elementelor de AI este abia la început. Cel mai însemnat progres se poate vedea în ceea ce privește relațiile cu clienții. La începuturi, existau puține modalități prin care jucătorii puteau lua legătura cu reprezentanții operatorilor, iar timpii de răspuns erau mari. În prezent, boții reacționează instant după ce un client lansează o întrebare. În peste 80% dintre cazuri, au răspunsul potrivit. Dacă nu rezolvă ei problema, o transferă către o persoană reală.
  6. Jocuri cu comandă vocală
   Se lucrează intens la dezvoltarea jocurilor care pot fi coordonate prin comandă vocală. Poate chiar din acest an, clienții cazinourilor online nu vor mai fi nevoiți să apese pe un buton pentru a învârti rolele unui slot (de exemplu), ci va fi suficient să spună „Rotește!”. De asemenea, vor apărea tot mai multe jocuri care vor putea fi practicate cu ajutorul gadgeturilor pentru Realitate Virtuală.
  7. Calitate grafică de excepție
   Experiența de joc este cu atât mai apreciată cu cât impactul vizual este mai complex. De la păcănelele cu grafică foarte simplă, numită acum „retro”, s-a ajuns la jocuri cu grafică 3D sau cu animații, care nici măcar nu pot fi rulate pe dispozitive vechi. Progresul tehnologic le permite cazinourilor să transmită la calitate 4G streamingul din secțiunea live, iar fluxul de imagine este neîntrerupt datorită internetului de mare viteză. Calitatea este excelentă acum, iar ce se va întâmpla din 2024 încolo va duce iGamingul de la excelent și sus.