Valve a confirmat oficial Dota card game: Artifact, care vine în 2018. Comparațiile cu Heartston sau Clash Royale sunt inevitabile. Deocamdată nu avem foarte multe detalii despre joc, doar acest teaser din care nu se înțelege mare lucru.Dota 2 s-a dovedit de-a lungul timpului super-addictive și are zeci de milioane de fani în toată lumea. Vor exista pentru început trei scenarii de joc și o parte din personajele cunoscute din joc. Unii zic că este MOBA, alții spun că sigur nu e așa.

Teaserul a fost făcut public la campionatul mondial International Dota 2 Championships, care are premii de 23 de milioane de dolari. Deocamdată pentru acest joc există doar un cont de Twitter pe care se vor anunța noutățile.

Singurele indicii despre joc sunt acum legate de faptul că vor exista Barracks și Lane Creeps. Un dezvoltator de software care a lucrat la proiect a mai dezvăluit că jocul va urma povestea Dota 2.

Jocul original Dota 2, bazat pe Defence of the Anciens, un mod realizat inițial pentru Warcraft 3, este construit diferit. Se joacă în echipe de câte 5 oameni, fiecare cu eroii lui și trupele corespunzătoare. Un joc bazat pe figurile din Dota 2, dar care să se joace single-player sau 2V2 ca la Clash Royale, ar putea avea mega-succes. În plus, devine un vehicol de promovare pentru celălalt joc.

Valve a avut anul trecut venituri de circa 3.5 miliarde de dolari, în special datorită Steam, dar creșterea este zero în condițiile în care numărul de jocuri noi aproape ce s-a dublat. Aproape 5.500 de jocuri s-au lansat anul trecut, circa 550 doar în luna decembrie. S-au vândut în total circa 370 de milioane de jocuri, cele mai vândute fiind CS:GO și Rocket League, iar jocurile cu veniturile cele mai mari fiind Civilisation IV, GTA 5 și CS:GO. Deși Dota 2 nu este prin topurile astea, sunt convins că jocul stă destul de bine și la capitolul venituri, nu doar la numărul de fani.