Am jucat prima oară Clash Royale acum fix un an, la un eveniment Samsung. Nu mi-a plăcut jocul, acțiunea nu m-a prins, mi s-a părut plictisitor și oricum eram pasinat de alt joc video. Anul acesta, prin martie, am jucat din întâmplare versiunea VR a jocului, Dragon Front, care m-a prins imediat. Am căutat să joc acasă, dar este versiunea Oculus Rift și necesita investiții mari. Așa că am redeschis prin martie Clash Royale.

Update: citește aici cel mai bun deck Clash Royale după Arena ->>

Dacă aveți nedumeriri privind Clash Royale, aștept întrebări în comentarii și vă răspund la fiecare.

clash royale hack arena chests

Despre joc

Practic jocul are un sistem similar cu Heartstone, vă povestesc și despre ăsta cu prima ocazie. Doar că Clash Royale are un mecanism mai dinamic și o componentă aleatoare care permit să câștigi majoritatea meciurilor dacă ești atent la câteva elemente. Și cu toate acestea există foarte mulți jucători care folosesc hack-uri și alte metode de a trișa. Nu le-am testat și nu mă interesează, dar vă povestesc mai jos experiențele mele după 1700 de meciuri, din care 847 câștigate și restul pierdute. În ultima lună am jucat și 2V2, unde sistemul este relativ similar.

Clash Royale este un joc de strategie, de tipul șah. Ai niște cărți, care fiecare are anumite puteri și consumă o anumită cantitate de Elixir (stamina). Această energie, stamina, crește continuu cu 1 pe secundă. Începi cu vreo 7, iar nivelul maxim este 10. Cărțile pot avea 2, 3 stamina, pînă la 9. Iar cartea Mirror, care adaugă o carte similară consumă +1 elixir, deci pentru o carte de 9 puteți pune următoarea de fix 10, dacă aveți timp.

Fiecare jucător are un turn principal și două secundare, iar scopul este să le distrugi, în timp ce le aperi pe ale tale. Fiecare carte poate efectua diverse atacuri sau apărare, în funcție de tip. Sunt personajele din Clash of Clans, dar sunt de asemenea vrăji sau proiectile care pot fi folosite. De asemenea, există cărți cu diverse clădiri.

Există patru tipuri de cărți, cele comune pe care le are toată lumea, cele Rare, apoi Epice și Legendare. Evident, cu cât o carte este mai mare în grad, ea teoretic are putere mai mare, deși consumă mai multă energie. Unele pot fi devastatoare, doar că au fost construite să aibă mici vulnerabilități pe care le înveți în timp. Iar câștigul depinde foarte mult de noroc. Sigur, și de știință, dar dacă fix la final îți pică cărțile de care nu ai nevoie, ești pierdut. Am să dau câteva exemple din experiența personală.

Clash Royale Deck – strategie

Am să vă explic pe foarte scurt o parte dintre cărți, iar apoi trec la strategie. Cele de bază sunt personaje folosite la Clash of Clans, precum Cavalerul, care costă 3 stamina, se luptă doar cu sabia. Arcașii sunt doi, costă tot 3 elixir, trag mai la distanță. Bomber costă tot 3, aruncă o bombă la distanță apropiată. Mușchetarul trage cu pușca, iar la nivelul superior sunt 3 mușchetari deodată, care uneori pot fi periculoși. Există goblini care merg cu sabia, goblini care aruncă cu sulițe și cei care stau într-un butoi pe care îl poți arunca deasupra castelelor inamice. Există Valkiria care are o secure și rade tot în jur, Prințul care merge la turnir și poate sparge rapid un turn. Un uriaș care e periculos dacă nu îl contracarezi, mini-Pekka și Pekka uriaș, care sunt roboți, cu puteri foarte mari. Să nu uit de scheleți, există varianta cu 3 care costă 1 stamina și cea cu 6 care costă 3. La capitolul cărți puternice, există și Golem, care se sparge în două chestii mai mici, care continuă să atace turnul.

La capitolul zburătoare, cel mai comun este Baby Dragon, care costă 4, nu este afectat de cei care merg pe jos, dar poate fi atacat cu sulițe sau vrăji, precum și de alte zburătoare. Minionii sunt 3 și costă 3 elixir, iar minion-horde sunt 6 și costă 5. Balonul este foarte puternic ca armă de atac, dar nu are deloc funcție de apărare și apoi există Inferno Dragon, Lava Hound, de asemenea foarte periculoase.

La vrăji, există Freeze, care blochează figurile inamice pînă când armata ta le poate anihila, este bună și la apărare și la atac. La fel, otrava, care costă 4 stamina și se poate aplica și în apărare și în atac – distruge și din turnuri la nevoie. Există Tornadă, care e periculoasă pentru scheleți sau minion-horde, dar cărțile mari sunt mai puțin afectate.

La clădiri, există un Mormânt care eliberează scheleți, un turn cu Bomberi care aruncă în figurile inamice cu bombe, un cazan cu bile de foc – există și cartea cu bile de foc care costă 2 elixir și din cazan ies câte două-trei bile în continuu. Apoi, Goblin Hut de unde ies goblini și Barbarian Hut de unde ies barbarii pe rând să atace turnurile inamice. Dar ies destul rar și după o vreme clădirile dispar. Să nu uit de Inferno Tower, care permite să te aperi de balon și de alte trupe puternice. Le atrage la el și poți trage și cu turnurile simultan să te aperi.

Apoi există o serie întreagă de personaje „electrice”, cel mai comun e Lightning, care poate distruge figurile inamicului, dar costă 6 și consumă prea multă stamina. Există Zap care e 2 stamina, dar face pagube prea mici. Există un vrăjitor electric, există Sparky, un fel de tun electric care face damage masiv pe turnuri și poate distruge dintr-un foc mari figuri precum PEKKA sau Golem.

La proiectile, avem săgeți, glob de foc, rachetă, toate utile pentru a te apăra de multe trupe sau pentru a distruge turnurile care rămân cu puțină viață.

Tot echilibrul acestui joc este dat de elixir și modul în care cheltui această energie. La început credeam că trebuie să dau prioritate cărților mici. Un deck Clash Royale are opt cărți și am să vă explic mai jos cum îl aleg pe al meu și cum îl modific din când în când.

Am nevoie de Valkirie, pentru că ea pusă peste două-trei cărți rivale le poate ucide pe toate cu securea. Am Vrăjitoarea pentru că ea rezistă la foarte multe atacuri și dacă apuci să o clonezi devine un coșmar pentru adversar. De Skeleton Army și Minion Horde nu te poți lipsi, iar cele trei vrăji aproape asigură orice victorie. Am Rage, care crește eficiența în luptă a trupelor, temporar. Am Clone, care face clone identice, dar slabe ca rezistență. Am Mirror, care face trupe identice, dar de nivel mai mare. Strategia ideală de Clash Royale este să pui cartea de atac, apoi mirror, clona – face 4 figuri deja- și la final rage. Evident, nu poți, pentru că ele nu vin în ordinea asta decât rar, iar pe parcursul jocului trebuie să fii atent la apărare, că altfel inamicii profită de orice neatenție.

Acum folosesc Goblin Barrel pentru a sparge turnurile rămase cu puțină energie. Foloseam globul de foc, dar uneori lasă turnul cu 2-3-10 puncte de energie și pierzi aiurea. La fel cu Lightning, la fel cu săgeți, am testat toate variantele. Goblinii cam termină turnul pe final. Oricum, pot fi și ei clonați sau folosit mirror și e greu să te aperi de ei.

Uneori folosesc mini-Pekka sau marele Pekka. Uneori Golem sau Sparky. Dar ele costă foarte mult, 6-7-8 elixir și e de ajuns să pună inamicul scheleții și au murit. Sunt greu de apărat. Apoi rămâi fără energie și el trimite vreun Prinț sau ceva și te omoară înainte să poți face ceva. De aceea evit cărțile mari.

Clash Royale hack: cum se trișează

Nu am trișat la Clash Royale și nici nu am testat soluțiile. Dacă te uiți pe net, poți găsi însă zeci și sute de site-uri care oferă posibilități de hack. Uite de exemplu pentru gems. Aceste gemuri le folosești apoi să cumperi chesturi magice (detalii mai jos). Alte hack-uri dau stamina sau aur sau cărți blocate. Repet, nu le-am testat, dar le-am observat în timpul jocului.

Este riscant să folosești hack, pentru că majoritatea îți cer username și parola și te trezești apoi că ai rămas fără cont. Probabil tot ei sunt cei care vând apoi conturi pe diverse forumuri.

Cum spuneam, elixir este limitată la 10 și practic dacă ai 10 și pui două cărți de 5, ai rămas fără. Și totuși, am avut meci pe care îl câștigam și rivalul a pus trei cărți de 5 una după alta, fără pauză. Nu cu mirror și nu cu clonă, ci Vrăjitoare, Giant și Valkirie aproape de final și a câștigat, eu având doar 2-3 stamina la moment. Există o carte care permite să colectezi energie, Elixir Collector, dar el oferă 1 după mult timp, deci slabe șanse să fie util cu adevărat.

Jocul este enervant și pentru că se termină foarte des remiză. Practic, nu există remiză, e clar care jucător e mai avansat, deseori eu, cu toate astea, rămâne turnul cu 3-5-15-50 de puncte și se termină Draw, îți vine să spargi telefonul.

De asemenea, este enervant că bat la rând jucători de 6-7-8 și vine un „debutant” de Arena 4 și mă spulberă, este clar că e doar un trișor, dar nici nu ai ce face.

Alt sistem foarte cunoscut pentru a trișa la Clash Royale este să cumperi un cont mai avansat și gata. Acolo ai cărțile legendare, ai deck puternic, eventual ai și gem-uri și Aur suficient și poți bate pe oricine. Nu pricep care este farmecul să trișezi la un joc, dar oamenii fac asta foarte des. Satisfacții greșite 🙂

Clash Royale Arena

În Clash Royale începi de la arena de bază, Training Camp, apoi urci pas cu pas. Eu sunt acum la arena 8 din 11. Este extrem de enervant, pe măsură ce urci, el te pune automat cu jucători mai avansați, iar de la 2350 am scăzut înapoi la 1800 de trofee și mai am mult pînă ajung înapoi. Am schimbat deck-ul și strategia de mai multe ori, observând ce fac inamicii mei. Cred că Arena 9 este foarte grea și nici nu vreau să văd meciurile de la arena 10 sau 11.

Pentru a ajunge înapoi la Arena 8 trebuie să trec de 2.300 de trofee și acum am cam 1950. La un meci câștigi între 26 și 30 de trofee, dar când pierzi se întâmplă la fel. Am 847 de victorii și 770 de meciuri pierdute, calculând în medie. Plus că durează cam 3 minute, vă puteți da seama cât timp am pierdut și cu acest joc. Dar hei, am renunțat la cel pe care îl jucam anul trecut 🙂

Clash Royale Chest

Premiile pentru meciuri constau în Aur și Gem-uri (pietre prețioase), dar și Chest-uri. Sunt mai multe niveluri de chest-uri, adică cufere cu premii. Free Chest vine automat cu trecerea timpului, Crown Chest vine la fiecare 10 turnuri distruse, dar uneori se face pauză ca să nu joci 24/7. De asemenea, la meciuri câștigi cufere de diverse niveluri: Silver, Golden, Giant, Magical, Epic, Legendary sau Super Magical Chests. Fiecare poate conține Aur, pietre și cărți diverse. Așa am câștigat câteva dintre figurile rare sau epice.

Jucătorii visează la Super Magical Chest sau Legendary Chests, care pot aduce cele mai importante premii, dar sunt rare. Eu nu am primit nimic de acest nivel și am jucat o grămadă. Dar, am observat că dacă înving un jucător de nivel mai mare, primesc automat un chest mai important. Uneori chiar Magic.

Este important să intri într-un clan, iar acolo să fii activ, să donezi și să ceri cărți și să participi la evenimente pentru a câștiga alte Chest-uri.

Download Clash Royale

Clash Royale este un joc gratuit care poate fi descărcat din Google Play pentru telefoane și tablete Android sau pentru iPhone sau iPad direct din Apple iTunes. De asemenea, puteți juca acest joc în mod gratuit pe un laptop sau computer, folosind indicațiile din acest articol despre aplicații Android pe PC.

Clash Royale APK

Dacă nu aveți Google Play pe smartphone sau tabletă, puteți urma acest tutorial al meu despre cum instalezi Google Play, ca să poți pune jocurile favorite.

Desigur, puteți găsi cu ajutorul google și un APK Clash Royale. Vă recomand însă să folosiți magazinul de aplicații Aptoide, care vă oferă multe aplicații în mod gratuit.

Este posibil să găsiți Clash Royale APK la pachet cu viruși. Hackerii fac asta pentru a găsi cât mai multe dispozitive vulnerabile și să încerce să afle diverse informații. Date de carduri bancare folosite în Google Play sau alte magazine, date de cont pentru diverse servicii online. Dar cred că pe Google Play sau Aptoide puteți evita astfel de probleme.

Pentru a instala APK-ul aveți nevoie să copiați fișierul pe telefon sau tabletă și să îl accesați (dublu-click) ca un exe pe computerul cu Windows. De asemenea, din setările de securitate să aveți permise instalarea de fișiere din surse necunoscute (Unckown Sources).

Concluzii

Clash Royale este addictive, te ține cu adrenalina la maxim și este plăcut de jucat. Nici nu te ține ore în șir, nici nu te pune să intri la ore fixe sau zilnic. Poți deschide fix când ai timp și când ai chef. Dar este și foarte enervant:
– cărțile sunt date random și deseori încep cu scheleți, rage, clone și mirror, de nu poți face nimic real;
– scheleții și minionii sparg și cele mai tari cărți, deci e inutil să cheltui stamina cu ele;
– câștigi un joc și din cauză de timp se termină remiză;
– ai câștigat un meci important, dar nu poți primi chest-ul sau crown-urile pentru că s-au umplut sloturile de chest și a trecut timpul pentru crown-uri, mai poți peste 24 de ore;
– de câte ori te apropii de arena superioară, face match cu jucători mult mai buni și începi să pierzi, deși deck-ul era foarte bun;
– apar jucători care pot pune mai multe cărți într-un timp foarte scurt și nu ai ce să le faci;

Deși îmi place în continuare Clash Royale, nu m-am simțit deloc atras spre Clash of Clans. Știu povestea, știu foarte bine sistemul, dar nu pot să joc. L-am pus și l-am scos de 10 ori.

Cum spuneam, dacă aveți nedumeriri privind Clash Royale, aștept întrebări în comentarii și vă răspund la fiecare.