Blizzard a lansat recent Starcraft Remastered și de asemenea a anunțat că varianta Starcraft Brood War va fi oferită gratuit după o actualizare. Eu mai joc din când în când Starcraft 2, dar din lipsă de timp n-am făcut mari progrese.

Starcraft Remastered

Unul dintre cele mai bine cotate jocuri din toate timpurile, Starcraft avea nevoie de o variantă care să țină pasul cu grafica modernă. Blizzard Entertainment lucrat la actualizarea graficii din jocul original, a păstrat grafică originală și cea oferită de expansionul Brood War. Dar acum este adaptată la setările moderne ale computerelor, jocul făcut acum 20 de ani aproape nu mai făcea față. Versiunea nouă are și o parte audio modernizată și de asemenea posibilitatea de a juca online. Grafica nouă se poate juca inclusiv pe un ecran 4K UHD la rezoluție maximă.

Blizzard a promis și actualizări pentru unele ilustrații, care nu mai puteau fi utilizate în stilul original. Versiunile remasterizate vor fi lansate pentru PC și Mac pînă în vară.

Producătorul de jocuri video a promis că noua versiune online a Starcraft va permite matchmaking mai precis, un clasament mai bine pus la punct, plus posibilitatea ca jucătorii să fie conectați prin chat. Jocul va fi tradus în 13 limbi, nu doar în engleză.

Starcraft Brood War

Jocul original Starcraft și primul său expansion, Brood War, vor fi gratuite în următoarea perioadă. Va fi lansată o actualizare care aduce suport pentru sistemele de operare moderne, posibilitatea de a reprograma tastele pentru a juca în stilul personal. Jocul costa 15 dolari înainte de anunțul acestei decizii. Nu știu acum cât va costa versiunea Remastered.

Blizzard a mai anunțat că versiunea gratuită va include o serie de măsuri împotriva celor care trișează, ceea ce înseamnă că o parte dintre cheat-urile cunoscute nu vor mai funcționa probabil în varianta gratuită. Deși am jucat la un moment dat și varianta originală, nu știu dacă mi-ar mai plăcea acum.