GTA VI, cel mai așteptat joc după succesul nebun al GTA V, ar putea avea primul teaser la Super Bowl 2021, spun surse din industrie. Compania Rockstar a patentat o tehnologie nouă pentru gaming, care a făcut furori pe Internet zilele trecute.  Când ar putea fi lansarea noul joc?Lansarea GTA VI

Periodic apar știri despre GTA 6, scrie computerblog.ro, deși nu există niciun anunț oficial. Compania Rockstar este considerată low-key, nu face anunțuri mari, nu vorbește despre produsele viitoare. Pe de altă parte, GTA 5 a avut primul teaser în 2011 și s-a lansat abia în 2013. Este posibil să vedem anul acesta doar un teaser pentru viitorea ediție. Iar lansarea GTA 6 să fie în 2023? Destul de plauzibil. Există voci care spun că putem aștepta și trei ani până la lansarea oficială.

Oricum, nu trebuie uitat, că în primăvara lui 2020 mai mulți autori de zvonuri au spus că 100% se lansează noul GTA. Iar apoi lumea a așteptat un anunț care nu a venit. Deci informații false se pot publica oricând.

Din punctul meu de vedere, este clar că Rockstar nu a renunțat la acest joc. Este în dezvoltare și va folosi noua tehnologie prezentată. Doar că ei nu vor să grăbească lansarea pentru a evita problemele avute de exemplu de Cyberpunk 2077, care a avut probleme mari după lansare. Probabil lucrează la optimizare și eliminarea tuturor bug-urilor. Deocamdată, compania a optimizat GTA 5 pentru PlayStation 5 și noul Xbox Series X, așa că mai are de lucru destul.

Într-un teaser video pentru versiunea Cayo Perico Heist pentru GTA 5, fanii au găsit referințe la versiunea 6. Cei de la Rockstar sunt cunoscuți pentru astfel de dezvăluiri prin mici detalii, recunoscute doar de fani.

Teaser GTA VI la Super Bowl 2021

Super Bowl este pe 7 februarie, finala campionatului de fotbal american este evenimentul care în mod tradițional aduce reclame interesante. Se anunță lansări, se lansează campanii și așa mai departe. Încasările sunt foarte mari și audiențele sunt de asemenea.

În același mod, fanii și căutătorii de indicii, au prins diverse sugestii legate de Super Bowl. Sunt imagini care folosesc fontul GTA, sunt culori similare cu cele ale jocului, dar și grafică care pare inspirată din GTA. Evident, nu este nimic clar, iar compania nu a dat niciun semn că ar exista vreo legătură reală. Oricum, reclamele Super Bowl costă enorm, rămâne de văzut dacă o companie de jocuri s-ar băga la așa ceva.

Tehnologie video pentru GTA VI

Compania Rockstar a patentat recent o tehnologie nouă, care controlează personajele din joc (cele automate, nu personajul principal). NPC (non-playing character) sunt diverse personaje cu care interacționează jucătorul.

Noua tehnologie va oferi personajelor posibilitatea de a reacționa diferit în diverse situații. Vor putea naviga pe hartă între diverse locații. Vor reacționa în funcții de condițiile externe din timpul acțiunii. De exemplu, dacă plouă afară, personajele virtuale vor conduce mai atent.

GTA 6 Vice City Concept Map

Realziarea grafică aparține unui fan al seriei GTA, care se așteaptă ca Rockstar să depășească nivelul creației sale, scrie computerblog.ro. Totuși, creația digitală a fost salutată de mulți drept cea mai bună reprezantre a viitorului GTA 6. Deseori, fanii au reușit să creeze universuri digitale mult mai interesante decât creatorii filmului sau jocului video.

Evident, nu poate ști nimei dacă acest concept va fi o sursă de inspirație pentru Rockstar, sau ei vor face alte schimbări. Rămâne să vedem.

Lansarea GTA V pentru PS5 și Xbox Series X

Anul 2021 nu va aduce probabil un GTA 6 oficial. Deocamdată, știm doar faptul că Rockstar va adapta GTA V pentru PlayStation 5 și Xbox Series X. Această lansare a fost confirmată oficial de Sony, chestie fără precedent. Planul este să fie gata în a doua jumătate a anului.

Cu alte cuvinte, dezvoltatorii GTA sunt ocupați 100% acum cu aceste noi versiuni. Probabil grafica trebuie adaptată la noile plăci grafice și la noile monitoare și televizoare 4K folosite pentru consolele de jocuri de ultimă generație.

Urmăresc situația GTA 6 și am să actualizez acest articol cum apar informații noi.