Sloturile, cunoscute în România și sub numele de păcănele, sunt unele dintre cele mai celebre și îndrăgite jocuri de noroc la ora actuală. Sunt jucate în cazinouri de lux, în cazinouri online sau în săli de jocuri. Vei vedea jucând sloturi atât jucători în vârstă cât și jucători tineri, persoane cu experiență în gambling, dar și începători.

Ca fan al jocurilor de păcănele este extrem de important să ai mereu în minte faptul că sloturile sunt bazate exclusiv pe noroc, iar șansele să câștigi sunt reduse în comparație cu pokerul de exemplu. Păcănelele trebuie jucate întotdeauna strict pentru amuzament. Este suficient să te gândești că nu există jucători profesioniști de sloturi. Niciodată nu vei reuși să trăiești din sloturi sau să te îmbogățești. Sunt foarte rare astfel de cazuri. Dacă vrei să fii jucător profesionist de jocuri de noroc trebuie să te orientezi spre poker sau blackjack.

Fiind jocuri destinate strict pentru amuzament, poți foarte bine să joci păcănele gratis în cazinourile online, fără să cheltuiești bani. Merită să încerci aceste variante de sloturi pe care le găsești pe majoritatea platformelor de gambling.

Atunci când alegi un joc de sloturi trebuie să fii atent la mai multe detalii, unul dintre acestea fiind RTP-ul.

Ce este rata RTP

Return to Player (RTP) a unui slot este un termen pe care îl folosesc operatorii de jocuri de noroc online pentru a indica procentul de pariuri făcute la un aparat de sloturi care va fi returnat jucătorilor. Concret, RTP se referă la suma de bani pe care, teoretic, un joc de slot o plătește jucătorilor.

Dacă avantajul casei reprezintă procentul pe care și-l atribuie cazinourile din pariurile jucătorilor, Return to Player este opusul. De multe ori, utilizatorii de păcănele analizează RTP-ul mai multor jocuri pentru a determina pe care să îl joace.

RTP-ul nu este la fel, ci diferă de la un joc la altul. Îl găsești prezentat sub forma aceasta: 92% sau 96.4% sau 93%. De exemplu, dacă pariezi 100 de lei la un joc de sloturi cu un RTP de 96.4%, jocul îți va returna, teoretic, 96.4 lei. După cum observi, oricât ai juca la sloturi nu ai cum să ajungi pe profit. Acum, probabil, îți este și mai clar de ce păcănelele trebuie privite doar ca o activitate de petrecere a timpului liber, care trebuie controlată de către tine.

Toate cazinourile online au sloturi cu RTP de trei tipuri. Vei găsi sloturi cu rata Return to Player scăzută, cu randamente mici pe o perioadă lungă, dar care pot oferi o plată masivă jucătorilor norocoși. Există, de asemenea, sloturi cu RTP mediu, care prezintă un randament acceptabil. Și mai există sloturile cu RTP ridicat care îți oferă un profit constant după mai multe rotiri.

Cum găsești informația despre rata de plată

Majoritatea sloturilor din cazinourile online ar trebui să aibă afișat la vedere RTP-ul. De obicei îl găsești la descrierea jocului, imediat după ce l-ai deschis. Vei vedea și că unii dezvoltatori de sloturi online includ întotdeauna RTP-ul în ecranele de ajutor ale titlurilor lor mai recente. Thunderkick, Quickspin și NetEnt sunt câteva exemple în acest sens.

Există și cazuri când e destul de bine “ascuns” sau nu este afișat deloc, astfel de situații fiind întâlnite la jocurile de păcănele mai vechi. Este posibil să îl găsești la secțiunea “Ajutor (Help)”.

Dacă te confrunți cu această problemă, poți căuta pe Google RTP-ul jocului respectiv. Introduci în spațiul de căutare Google numele slotului, și acronimul RTP și numele studioului de jocuri sau al producătorului acestuia. Poți face această operațiune de căutare atât pentru jocuri de păcănele online cât și pentru cele din cazinouri terestre. În comparație cu sloturile din cazinourile online, RTP-urile de la aparatele de joc din cazinourile tradiționale pot fi de obicei mai mici și puțin mai greu de găsit.

O altă metodă de a afla RTP-ul este să trimiți un e-mail direct la cazinou și să întrebi despre RTP-ul pentru slotul care te interesează. S-ar putea să nu știe nici ei răspunsul dacă nu au primit jocul cu această informație de la producător, dar ocazional, poți obține aceste informații.
Caută informații despre producătorii de sloturi online

Poate că nu te-ai gândit până acum, dar alegerea unui slot de la un dezvoltator de jocuri cu reputație îți poate influența în mod semnificativ experiența de joc. Jocurile de sloturi de la diferiți furnizori pot avea niveluri de calitate destul de diferite, la fel cum există o distincție între hainele produse de o companie de renume și una despre care nu a auzit nimeni.

Bineînțeles că vei găsi afișat la vedere RTP-ul sloturilor pe site-ul dezvoltatorilor. Unii dezvoltatori sunt recunoscuți pentru crearea de sloturi populare, deoarece oferă plăți uriașe și RTP-uri mari.

Dacă nu este afișat pe site și nu găsești nici cu motoarele de căutare, poți trimite un e-mail către producător și să soliciți informații despre RTP, deși nu este garantat că într-adevăr îți vor trimite vreun răspuns.

Sloturi cu RTP uimitor

Iată câteva exemple concrete de sloturi care au un RTP atât de mare încât îți vine greu să crezi că este real:

Monopoly Big Event de Barcrest – este un slot cu RTP de 99,00%, volatilitate medie, care poate fi jucat în majoritatea cazinourilor online.

Mega Joker de Netent – are un RTP de 99,00%, este un slot simplu, include o rundă bonus, simboluri Wild și Scatter și un jackpot progresiv.

Ooh Aah Dracula de Barcrest – are un RTP de 99,00%, include o rundă bonus, mai multe simboluri profitabile, simboluri Wild.

Jackpot 6000 de Netent – are un RTP de 98,86%, are trei rânduri, trei role și cinci linii de plată.

1429 Uncharted Seas de Thunderkick – are un RTP de 98,60%, are simboluri Scatter și Wild și runde bonus gratuite.

Concluzie

Te-ai înarmat cu suficiente informații despre modalitățile în care poți găsi informații referitoare la RTP, așa că nu îți mai rămâne altceva de făcut decât să te documentezi foarte bine și să începi distracția la sloturi. Bineînțeles că trebuie să joci responsabil și să nu cheltuiești mai mult decât îți permiți.