M-am jucat în ultima săptămână Marvel’s Spider-Man, joc special dezvoltat pentru Playstation 4 de către Insomniac Games. Un joc cu o grafică excelentă, o mișcare fluidă și o acțiune intensă, pe care încă nu am reușit să-l termin. Vă pun mai jos doar o parte din game-play să vă faceți o impresie.
Am citit despre acest joc prima oară la Răzvan, apoi la Alex.


Cred că am parcurs 18 sau 19 niveluri pînă acum. Cel mai greu a fost chiar primul, pe care părea la un moment dat că nu voi reuși niciodată să-l trec, pentru că pur și simplu veneau prea mulți răufăcători deodată și era greu să-i prinzi pe toți. Dar pînă la urmă te prinzi și asta îți permite să avansezi și să parcurgi nivelurile mai ușor ulterior. Și da, am jucat pe easy și tot e greu. Desigur, pentru cei care butonează frecvent la Playstation este un pic mai ușor odată ce te prinzi exact ce trebuie să faci.

Am văzut cam toate filmele Spider-Man și o parte din cele Marvel în care apare, dar nu pot să zic că sunt un mare fan. Mai degrabă îmi plac alți super-erori, însă nu pot să zic că nu este impresionant. Iar nivelul la care s-a ajuns cu grafica, cu orașul, mișcările și toate celelalte detalii mi se pare genială. În curând se vor face filme folosind doar grafica computerizată din jocuri video, atât de bine realizate încât nici nu te vei prinde că sunt desenate și nu personaje reale.

După mai bine de nouă luni pe PS pot să spun că m-am obișnuit și eu cu controllerul și pot să-l folosesc mai bine, mai ales în jocuri de acțiune. Nu mă mai încurc în butoane și nu mai apăs pe lângă 😀 Este însă foarte adevărat că am foarte puțin timp pentru jocuri, mai mult le testez pe cele care urmează să apară sau au fost lansate de curând și am ocazia să le testez. Mai am ceva de terminat în week-end, poate luni vă povestesc ce și cum.

Găsiți jocul pe site-ul oficial Sony.

Spider-Man în acțiune

Încă de la prima misiune înveți cum să călătorești prin New York folosind pînza de păianjen și mișcările specifice ale lui Spidey, mecanica este ușor de înțeles și grafica este excelentă, de multe ori pare desprinsă chiar din film. Misiunile sunt similare celor din film, sunt răufăcători prin oraș, poliția e cam depășită de situație, iar aici intervine super-eroul care trebuie să salveze pe toată lumea. Sunt convins că toți copiii își vor dori să fie Spider-Man, iar jocul este extrem de atractiv și te răsplătește cu o mulțime de descoperiri pe măsură ce avansezi.

Lupta este cea mai distractivă parte și una unde grafica este cu adevărat genială. Simți că totul este tras de păr, dar în același timp totul pare atât de natural pentru Spider-Man încât la final tot ceea ce vrei este să fii acel super-erou. E adevărat, am pierdut destule misiuni și asta m-a ambiționat și mai tare să o iau de la capăt. Dar și când le repeți și câștigi cu câteva mișcări smart, atunci te simți cu adevărat satisfăcut, chiar dacă uneori acțiunea poate fi repetitivă.

Pe lângă scenele de luptă, există multe dialoguri cu alte personaje, care determină cursul acțiunii, iar de asemenea sunt teste de trecut în laborator, obiecte care pot fi descoperite prin oraș și multe altele. Jocul nu este deloc plictisitor.

Acum, specialiștii estimează că jocul se termină în 20 de ore, iar eu am jucat cap-la-cap maximum 5-6 ore săptămâna asta, așa că mai am pînă termin. De asemenea, am citit undeva că Insomniac dezvoltă noi moduri de joc și noi lucruri care vor extinde universul. Așa că vă repet, merită achiziția, este un joc interesant și deloc plictisitor și dezvoltările de viitor se anunță tot mai interesante.