Naughty Dog a decis să anuleze jocul multiplayer The Last of Us, spune The Verge. Dezvoltatorul PlayStation plănuiește să se concentreze pe jocurile single-player. Foarte bine realizat, The Last of US II a avut un succes peste așteptări.

The Last of US II

Naughty Dog a anunțat joi că a anulat jocul multiplayer pe care îl construia în universul The Last of Us. Studioul spunea că a fost în pre-producție pentru The Last of Us Online chiar și în timp ce lucra la The Last of Us Part II. „Am fost entuziasmați de direcția în care ne îndreptam”, potrivit unei postări pe blogul oficial.

Cu toate acestea, „pentru a lansa și a susține The Last of Us Online, ar trebui să punem toate resursele noastre de studio în sprijinul suportării conținutului post-lansare pentru anii următori, având un impact grav asupra dezvoltării viitoarelor jocuri single-player”, spune Naughty Dog. „Așadar, aveam două căi în fața noastră: să devenim un studio exclusiv de jocuri de servicii live sau să continuăm să ne concentrăm pe jocuri narative pentru un singur jucător care au definit moștenirea lui Naughty Dog”. În mod clar, Naughty Dog alege a doua cale. A declarat că are „mai mult de un” titlu mare nou pentru un singur jucător în lucru.

Dezvoltarea Last of Us Online părea să aibă deja probleme, deoarece Naughty Dog a anunțat o amânare a jocului în mai, la scurt timp după ce Bloomberg a raportat că Sony reevaluează direcția jocului. În același anunț de întârziere, Naughty Dog a dezvăluit, de asemenea, că lucrează la o „o experiență cu un singur jucător nou-nouță”. În raportul lui Kotaku din octombrie despre concedierea unor contractori, publicația a spus că The Last of Us’ Online a fost pus „practic la gheață”.

Anularea The Last of Us Online se adaugă o decizie în care pare că Sony a renunțat la ambițiile sale privind serviciile online. În loc să lanseze 12 jocuri live până în martie 2026, acum intenționează să lanseze doar șase.

The Last of Us Part II Remastered de la Sony și Naughty Dog va fi lansat pe 19 ianuarie 2024. Al doilea sezon al show-ului de succes HBO urmează să debuteze în 2025.