Am testat Acer Nitro 5 AN515-55, un laptop de gaming cu procesor Core-i7 și placă grafică RTX2060, destul de puternic, dar situat în zona medie de preț, fără să spargă banca. Are un design specific sistemelor de gaming, dar destul de serios și robust. Totuși, se observă plasticul dacă ești mai pretențios.

Pro și contra Acer Nitro AN515-55

Avantaje:

  • design interesant, combinația roșu/negru e mereu câștigătoare;
  • putere de procesare și grafică bună;
  • dotări tehnice decente și conectivate bună;
  • ecran cu rată de refresh 144Hz;
  • preț sub 6.000 lei;

Dezavantaje:

  • este destul de masiv;
  • scorurile în teste rămân la nivel mediu;

Detalii tehnice Acer Nitro 5 AN515-55

Ecran: 15.6 inch, Full HD, 144Hz  IPS
Procesor: Intel Core  i7-10750H
GPU: Nvidia GeForce RTX 2060 6GB GDDR6
Memorie: 16 GB RAM
Stocare: 1TB SSD
Dimensiuni: 363.4 x 23.9 x 255 mm
Greutate: 2.4 Kg
Baterie: 3560 mAh
OS: nu include licența
Tehnologii: Bluetooth v 5.0, ANT+, USB Type-C, NFC
Preț: 5.999 lei

Mai multe informații găsiți pe site-ul Acer România.

Review Acer Nitro 5 AN515-55

Aveam așteptări mari de la acest model, mai ales că sistemul meu a fost multă vreme un Acer V Nitro. Am avut ocazia să testez foarte multe laptopuri Nitro și este una dintre seriile mele favorite. Și nu dezamăgește foarte tare, arată bine, este solid realizat, are performanțe și are opțiuni de conectivitate bune. Sigur, se simte și plasticul, pe alocuri nu arată chiar premium, dar asta ține de tipul de cumpărător, dacă ești foarte pretențios poate nu este pentru tine.

Este mai solid și mai bine organizat decât alte modele Nitro, chiar dacă păstrează liniile de gaming. Tastatura este completă și are butoane mari și bine poziționate, cu tastatură numerică și iluminare RGB. Poți tasta ușor și comod și arată foarte bine. Display-ul este clasic, dar are o rată de refresh de 144Hz, care sigur se va simți în jocurile video, în special shoot-ere. Are un touchpad ok, te descurci cu el și fără mouse, dar nu pot să zic că este extraordinar.

Procesorul este Intel Core i7-10750H, din generația 10 Comet Lake, produs pe 14 nanometri. Are 6 nuclee și 12 fire de procesare, stă la 2.60 GHz și poate atinge la nevoie 5.00 GHz. a venit cu 16GB de RAM și suportă în total 32GB. Placa video dedicată este Nvidia RTX 2060, de nivel foarte bun, cu 6GB GDDR6. Rezultatele testelor le vedeți mai jos. Nu sunt cele mai performante, dar nu este nici la coada clasamentului, a bătut cam 60% dintre sistemele testate.

Stocarea este pe SSD de 1TB, foarte bine pentru un astfel de sistem, iar în plus poți pune alte două, unul pe slot M.2 și altul 2.5″ clasic. Stă foarte bine la conectivitate, sunt 3 porturi USB-A 3.0 , Unul 1x USB-C, un HDMI 2.0b, mufă de LAN, plus cea de căști și microfon.

Acumulatorul nu este cel mai mare, conform site-ului Acer are 3560 mAh, iar pe alte site-uri este listat ca având 58 Wh. Încărcătorul are 180W și se poate încărca cu adaptor pe USB Type-C în vreo două ore de stat la priză. Autonomia este listată de producător la 8 ore, dar ține în realite maxim 6 ore. Totuși, pentru un astfel de sistem este destul de ok.

Teste hardware

Scorul din Novabench este printre cele mai bune dintre laptopurile testate de mine, circa 3.000 de puncte. Am atins și 4.000 cu un sistem mult mai scump, dar majoritatea celor de gaming testate au avut cam atât. Totuși, am observat ulterior că a rulat cu placa grafică integrată de Intel și nu a utilizat Nvidia. Cred că se întâmplă când vin actualizări la drivere și brusc nu vede placa video. Pe testele mai complexe, gen 3DMark sau PCMark scorurile nu sunt excelente, chiar dacă acolo au recunoscut placa video. Mă așteptam la mai mult.

Concluzii

Acer Nitro 5 AN515-55 este un model interesant, puternic, bine făcut și chiar upgradabil dacă aveți nevoie. Poți pune stocare multiplă, poți crește memoria RAM, tot ce ai nevoie. Versiunea testată este suficient de performantă pentru gaming, dar și pentru birou. De fapt, este una dintre cele mai bune combinații de acest gen. Poți face treabă eficient și poți să te și relaxezi când este cazul. Mai mult, nu este foarte scump și duce multe dintre jocurile cele mai moderne. Plus că te ajută și RTX 2060 și ecranul cu refresh 144Hz. Deci recomand cu căldură acest sistem.

Galerie foto