Am testat Acer Spin 5 (nume de cod SP513-54N-77UH), un laptop ultraportabil dar foarte bine dotat, cu ecran tactil și stylus, pentru creativii digitali. Este genul la care ecranul se rotește la 360 de grade și puteți scrie direct, ca pe agendă. Sau poate fi pus în formatul „cort” pentru a vedea filme.

Pro și contra Acer Spin 5 SP513-54N-77UH

Avantaje:

  • design ultramodern;
  • carcasa metalică, solidă;
  • procesor performant și detalii bune;
  • ecran 3:2 și touchscreen;
  • autonomie bună;

Dezavantaje:

  • pare sensibil la rotire;
  • prețul este destul de mare;

Detalii tehnice Acer Spin 5 SP513-54N-77UH

Ecran: 13.5″, 3: 2 ratio, WQHD 2256 × 1504 px, IPS
Procesor: Intel Core i7-1065G7
GPU: Intel Iris Plus Graphics
Memorie: 16 GB RAM
Stocare: 512GB SSD
Dimensiuni: 300 x 235 x 14.9 mm
Greutate:  1.2 kg
Baterie:  65 W
OS:  Win 10 Home
Tehnologii: Bluetooth  5.0,  Wi-Fi 6, 2xUSB Type-C 2xUSB 3.1, HDMI, mufă de căști, cititor amprente, Active Stylus
Preț: 5.999 lei

Dă nota ta înainte de a merge mai departe:

Acordă nota ta:
[Total: 1 Media: 4]

Mai multe informații găsiți pe site-ul Acer România.

Experiența cu Acer Spin 5 SP513-54N-77UH

Este exact genul de laptop care a zburat de pe rafturi în 2020: ultraportabil dar dotat suficient de bine pentru toată activitatea de birou. Este bun și la ședințele pe Zoom, dar și pentru creatorii digitali care folosesc intes creionul digial pentru notițe, pentru desene sau pentru alte activități, gen editare foto/video. Ecranul este bine proporționat și este de asemenea tactil, deci ești mai eficient în muncă și este perfect pentru momentele de relaxare.

Ecranul se rotește complet pânâ când dispozitivul devine o adevărată tabletă. Are creionul digital ascuns într-un slot pe laterală, mereu la îndemână. Laptopul este construit dintr-un aliaj metalic, mageziu și aluminiu, este foarte rezistent, dar în același timp destul de ușor pentru a fi ținut cu o mână. Are doar 1,2 kilograme. Ecranul și creionul digital sunt certificate de Wacom, unul dintre cei mai cunoscuți furnizori de tehnologie digitală pentru stylus. Evident, laptopul poate fi folosit și în modul clasic, cu tastatură, fie în modul „cort” pentru a viziona filme sau juca unele joculețe.

Procesorul este unul de top, Intel Core i7-1065G7 are patru nuclee și opt fire de execuție, atinge 3.90 Ghz la nevoie pentru aplicațiile intensive. Face parte din generația a zecea și are 8MB cache. Integrează o soluție grafică Iris Plus Graphics, care poate atinge 1,1GHz la nevoie. Dispune de 16GB de RAM, destul de bine pentru un laptop de dimensiunile astea. Și are stocare pe un SSD de 512GB.

Ecranul este IPS cu diagonala de 13.5 inch, cu rezoluție WQHD 2256 × 1504 pixeli. Are formatul 3:2 și este acoperit cu un strat de sticlă Corning Gorilla cu protecție antibacteriană. Acoperă 100% spectrul de culori sRGB. Protecția antimicrobiană este extinsă și la tastatură și palm-rest, deci nu trebuie să vă faceți probleme. Tastatele sunt bine făcute, conturate puternic și cu spațiu suficient pentru a scrie comod. Există patru niveluri diferite de iluminare pentru tastatură, ceea ce nu am prea văzut la alți producători. Mi-a plăcut tare mult ideea de autentificare cu amprentă, ca la telefon. Mai ales pentru cei din companii este importantă și cred că este un avantaj. Senzorul de amprente este situat pe Touchpad, ar fi fost mai bine pe lateral undeva, dar este ok.

Deși foarte compact și subțire are opțiuni avansate de conectivitate. Are porturi USB 3.1, are porturi USB Type-C, mufă de HDMI pentru prezentări și conectarea la ecrane și proiectoare. Păstrează și mufa de căști. Integrează cele mai noi tehnologii de conectare, WiFi 6, Bluetooth 5. ar fi bine evident să aveți pe birou un dock cu extra-porturi pentru a avea acces la o tasatatură mai mare și mouse, imprimanta de birou și altele, eventual rețeaua pe cablu pentru conectivitate maximă. Dar pentru călătorie și lucrat de pe canapea este foarte bine dotat.

Bateria este destul de mare și ține peste 8 ore de utilizare, mi se pare foarte util în ziua de azi. Este genul de laptop pe care îl pui în rucsac și nici nu se simte, dar faci treabă cu el ore în șir.

Concluzii

Acer Spin 5 este o alegere pentru cei din companii care lucrează mult pe teren. Este un laptop potrivit pentru toți creatorii digitali care au nevoie de prezentări, schițe, desene personalizate. Se pot lua notițe și se poate desena cu creionul inclus. Are autonomie mare, dar și putere de procesare mare. Așa că este un dispozitiv foarte bun și pentru ședințele online, dar și pentru momentele de relaxare, desenat, uitat la serialele favorite pe Netflix și jocuri online.

Galerie foto