Am testat Infinix Smart 9 HD, un telefon mobil foarte ieftin, dar care îți oferă acces la majoritatea funcțiilor obișnuite. N-are dotări tocmai rele la acest nivel de preț. Se descurcă și cu autonomia, dar și cu fotografiile. Arată bine și se mișcă suficient de bine. Include radio FM sau mufă de căști clasică de 3,5 mm jack. Este doar 4G și nu are nici NFC pentru plăți cu cardul.

Infinix Smart 9 HD review

Pro și contra Infinix Smart 9 HD

Avantaje:

  • un nivel de preț foarte bun;
  • autonomie bună;
  • camere foto decente;
  • are slot de carduri microSD;

Dezavantaje:

  • se mișcă greu, așa cum te-ai aștepta;
  • are doar 4GB RAM / 64 GB stocare;
  • nu are NFC sau 5G;

Detalii tehnice Infinix Smart 9 HD

Ecran: 6.7 inch, IPS LCD, 1600x720p, 262 ppi, 90Hz, 500 nits
Procesor: Mediatek Helio G50
GPU: Mali-G57 MC1
Memorie: 4GB RAM
Stocare: 64GB
Camere foto: 13 megapixeli
Selfie: 8 megapixeli
Dimensiuni: 165.7 x 77.1 x 8.4 mm
Greutate: 188 g
Baterie: 5.000 mAh + 10W
OS: Android 14 (Go edition), XOS 14
Tehnologii: MicroSD, 3.5 mm jack, Wi-Fi ac, Bluetooth 5, radio FM, USB Type-C 2.0
Preț: 549 de lei

Dă nota ta înainte de a merge mai departe:

Acordă nota ta:
[Total: 4 Media: 4.3]

Impresii după testare

Seria Smart include telefoanele „buget” de la Infinix. Modelul testat nu este chiar cel mai ieftin de pe piață, dar este printre modelele ieftine, cu funcții de bază. Atenție că există și varianta Smart 9, fără HD. Deși nu pare, acela este puțin mai performant decât ediția asta. În general la 550 de lei nu prea ai ce așteptări să ai. Totuși, se descurcă cu aproape orice, un lucru remarcabil la acest nivel de preț.

Telefonul este bine realizat și arată destul de bine. Are chiar și un rating IP54 pentru rezistență la apă și praf. Cutia telefonului include husă de protecție, încărcător, cablu, dar și căști de bază cu fir și mufă 3.5 mm jack. Este printre ultimele telefoane care includ mufa de căști. Are chiar și radio FM, dar și un slot pentru carduri de memorie. Dar țineți cont că este un telefon 4G, nu are chiar cele mai bune viteze de net.

Procesorul este MediaTek Helio G50. Este interesant că, de câte ori lansează o variantă ieftină nou, MediaTek o prezintă ca fiind „de gaming”. Este Helio G50 un procesor de gaming la fel cum Pământul este plat.
Versiunea mai bună, Helio G100, de pe Infinix Hot 50 Pro mi s-a părut cam lentă. Acuma, Helio G50 este și mai jos ca nivel de performanță.

Procesorul are 8 nuclee ARM Cortex-A53, adică variantă economică, dar cea mai veche posibilă. Patru nuclee se duc la 2,2 GHz la nevoie, iar alte patru la 1,6GHz. În general ele stau cât mai puțin folosite, în jurul a 400 de megaherți. Acceleratorul grafic este și el de demult, Mali-G57 MC1.

Acuma nu trebuie nici tăiat de pe listă. El este evoluat dacă ne uităm ce telefoane ieftine găseam la acest preț acum câțiva ani. Totuși, astăzi cu 4GB de RAM și 64GB de stocare nu prea convingi utilizatorii. O să cumpere cei care nu găsesc o alternativă mai bună și cam atât.

Camerele foto sunt ok, dar dacă luați în calcul nivelul de preț. Practic sunt printre cele mai ieftine camere de pe piață. Un modul de 13 megapixeli pe spate (apropo, și aici pare că au mai mulți senzori, dar nu au, este doar un design inspirat de telefoane mai scumpe). Pe față au o cameră de 8 megapixeli. Ambele sunt cât de cât ok.

Pentru muzică și clipuri are difuzoare stereo care se aud ok. Dar puteți folosi și căștile. Bateria este de 5.000 mAh, a ținut chiar ok în teste. Dar la nivelul acesta de procesor puteau gestiona situația mult mai bine. Încărcarea este lentă, trebuie să așteptați mult și bine după el.

La acest nivel de preț nu ai multe variante. De exemplu, vă arăt acum doar Samsung Galaxy A06. Tot un model ieftin, dar care are o cameră foto mai bună, stocare de 128GB, încărcare mai rapidă a bateriei. Dar care are și el cam toate tehnologiile oferite de acest model.

Teste benchmark

Am făcut majoritatea testelor pe care le fac pe orice telefon. Scorul Antutu este 144.000 de puncte. Ca referință, un model Samsung Galaxy A50 din 2019 avea scor mai mare. Testul Geekbench a refuzat să ruleze pe acest dispozitiv. Nici varianta cu APK de pe Aptoide nu a mers.

Stocarea este și ea lentă, probabil este eMMC 5.1, iar memoria este cam limitată, dar măcar are platforma Android Go, varianta aia optimizată pentru hardware mai slab.
Autonomia a ieșit bine: 17 ore și 47 de minute fără nicio setare specială. Apoi, când am setat Power Saving, a ținut ceva mai bine: 18 ore și jumătate. Practic, se putea descurca mai bine.
Vedeți mai jos și alte teste.

Camere foto

Senzorul foto principal este de 13 megapixeli, fiind suficient pentru cadre destul de bune. Poate face și un ușor zoom, dar după 4x începe să simtă că este forțat. Camera de selfie este de 8 megapixeli. Imaginile au ieșit destul de clare, curate, fără alte probleme. E adevărat că la prețul ăsta nu o să ai pretenții de terminal fotografic. Dar cum spuneam, la aceiași bani, ai telefoane cu camere mai bune.

Vedeți mai jos imagini realizate cu telefonul.

Concluzii

Infinix Smart 9 HD este un telefon de 550 de lei. Acestea fiind spuse, este un model care se descurcă bine, are ecran decent, merg aplicațiile, ține destul de bine și are și camere foto decente. Oricine se descurcă cu el, fără mari bătăi de cap. Așa că nu trebuie exclus din prima, ci doar văzut dacă la același preț există alternative.

Galerie foto