Nexus 7 este prima tabletă de 7 inchi testată care îmi lasă impresia că da, merită banii un astfel de gadget. Cei care mă cunosc, știu că în general sunt contra tabletelor de 7-8 inchi. Nu oferă display-ul mare și confortul unei tablete de 9,7 sau 10,1 inchi. În general se mișcă mai prost și bateria ține mai puțin. Dar Nexus 7 mi-a lăsat o altă impresie. Am avut tableta de la EvoMag.

Nexus 7
Nexus 7

Nexus 7

Tableta Google mi-a atras atenția încă de la primele detalii oficiale. Au pus un procesor quad-core Nvidia Tegra 3 cu nucleu special pentru a reduce consumul de energie, chip grafic GeForce cu 12 nuclee, display IPS cu rezoluția 1280×800 pixeli și protecție contra zgârieturilor Corning FIT. Are 340 de grame și iese în benchmark-uri puțin sub Asus Infinity Pad. Totuși, are un preț oficial de 199 de dolari (8GB) sau 249 de dolari (16GB). Evident, la noi prețul se transformă în euro și apoi se adaugă taxe. Ceva mai accesibil e tot la eMAG, de mâine, de la 1.199,99 lei.

Nexus 7 – Android 4.1

Android 4.1 Jelly Bean a fost lăudat încă de la primele zvonuri, când era numit Android 5. S-a dovedit că nu era o nouă platformă, doar un update care optimizează masiv funcționarea și îmbunătățește multe chestii. Este o îmbunătățire simțitoare față de 4.0 sau 4.0.4. Personal îmi place mai mult Android simplu cum este pe seria Nexus decât cel cu diverse interfețe create de producători (TouchWiz, Sense și altele).

ads

Nexus 7 – design

Tableta are un design clasic și nu este ultrasubțire. Are un design obișnuit, fără prea multe înflorituri sau colțuri rotunjite. Pe spate are un material anti-jeg și scrie mare Nexus și jos Asus. Evident, sunt butoanele de power și volum, plus mufele de conectare pe lateral. E o tabletă care demonstrează posibilitățile Android 4.1 și cam atât, nu este un gadget bazat pe design. În orice caz nu arată extraordinar. Dar se vede că display-ul este excelent de la prima atingere.

Google Nexus 7
Google Nexus 7

Câteva idei despre Nexus 7

Cred că succesul tabeltelor chinezești și vânzările masive ale primului Kindle Fire demonsrează o chestie: publicul vrea tablete mai accesibile, nu neapărat gadgeturi costisitoare precum Galaxy Tab. Sigur, la ora actuală găsim și Galaxy TAb 2 de 7 inchi la 1.049,99 lei. Dar astea sunt oferte, în general tabletele sunt foarte scumpe. Iar cele ieftine vin cu frustrările de rigoare. Mai nou, Allview, E-Boda și Evolio au adus produse mai performante, dar deja sar și ele spre 1.000 de lei ca preț sau chiar peste.

Nexus 7 este mult mai performant mai ales datorită platformei mobile noi. Probabil pe Galaxy Tab 2 va ajunge Android 4.1, dar undeva peste 6 luni, nu acum. Sau dacă pui acum, riști să ai probleme în operare.

Deci, dacă ai bani și vrei o tabletă performantă, dar care să nu coste o avere, Nexus 7 este un compromis foarte bun. Mai ales dacă poți s-o iei din State, unde costă mult mai puțin. Dar pînă la urmă, ai nevoie și de garanție, deci mai bine mai pui niște bani și o iei din România.

Pentru că am divagat mult, recapitulez mai jos.

Mi-a plăcut:

– display-ul foarte bun și performanțele hardware;
– faptul că este ușoară și bateria care ține foarte mult;
– prețul relativ ok;

Nu mi-a plăcut:

– lipsa camerei foto pe spate – în definitiv ai nevoie să mai pozezi uneori, iar cea de pe față nu te lasă să faci fotografii ok;
– faptul că Google nu vinde direct în România;

Nexus 7 – galerie foto

[nggallery id=445]