Am testat Realme 7, primul telefon care vine la review de la acest brand relativ nou. A fost o surpriză plăcută, experiența de utilizare este bună. Nimic de obiectat la el, doar în legătură cu prețul. La acest nivel de preț concurează cu foarte multe terminale cu dotări comparabile care merită atenția cumpărătorului.


Pro și contra

Avantaje:

  • procesor rapid bazat pe tehnologii noi;
  • ecran decent FHD+ și 90Hz;
  • camera de 48 de megapixeli;
  • autonomie relativ ok;

Dezavantaje:

  • preț prea mare pentru aceste dotări;
  • la 5.000 mAh autonomia putea fi mai bună;

Detalii tehnice Realme 7

Ecran: IPS LCD, FHD+, 90Hz, 480 nits, Gorilla Glass 3
Procesor: Mediatek Helio G95 – 2×2.05 GHz Cortex-A76 & 6×2.0 GHz Cortex-A55
GPU: Mali-G76 MC4
Memorie: 4/6/8 GB RAM
Stocare: 64 / 128 GB UFS 2.1
Camera: 48 / 8 /2 / 2 megapixeli
Selfie: 16 megapixeli
Dimensiuni: 162.3 x 75.4 x 9.4 mm
Greutate: 196.5 g
Baterie: 5.000 mAh
OS: Android 10, Realme UI
Tehnologii: Bluetooth v 5.0, USB Type-C, NFC, 3.5 mm jack, microSD, FM Radio
Preț: /

Dă nota ta înainte de a merge mai departe:

Acordă nota ta:
[Total: 1 Media: 4]

Mai multe specificații pe GSMArena. Un review realizat cu sprijinul companiei Realme. Atenție la faptul că există în România și versiunea Realme 7 Pro. La nivel global există și Realme 7 5G.

Review Realme 7

N-am mai interacționat până acum cu Realme, dar am citit despre produsele lor. Am și dat câteva știri despre Realme. Dar pentru prima interacțiune a fost un produs relativ ok. Aș fi preferat Realme 7 Pro, dar era probabil un telefon mai scum. Așa că am testat Realme 7 fără să am nicio prejudecată, nu știam la ce să mă aștept sau să caut la acest produs. Realme face parte dintr-un grup chinez destul de obscur BBK Electronics, de care nu prea a auzit lumea, dar care are brandurile OnePlus, Oppo, Vivo și iQoo. Poate are mai multe acum, n-am verificat special.

Realme 7 este un terminal foarte bine dotat pe zona mid-range-entry, adică dotat pentru un nivel de preț relativ mic. Procesorul este într-adevăr Mediatek, iar producătorul chinez are o istorie complicată. Nu face produse tocmai rele, doar că se încing mai mult și consumă mai mult decât rivalii. Helio G95 este relativ nou, bate modelul G90T de pe Redmi Note 8 Pro , are  două nuclee de generație nouă, Cortex-A76 la 2.05 GHz  și șase nuclee  Cortex-A55 la 2.0 GHz. Astfel, are scoruri bune în testele de perormanță, dar iese relativ bine și la testele de autonomie. N-am avut lag, dar nici nu am experimentat jocuri video pe acest model.

Camera foto are ca senzor principal modului de 48 de megapixeli care a mers excelent pe toate telefoanele mid-range. S-a descurcat bine în toate situațiile, deși se vede că partea de software diferă de Xiaomi. Camera ultra-wide este ok, cei 8 megapixeli produc imagini bune pentru Instagram sau Facebook. Dar nu vă așteptați la cine știe ce lucruri. Celelalte două module sunt de umplutură, ca să ofere 4 camere. Camera selfie este ok, fără mari pretenții.

Mă așteptam ca autonomia să iasă mai bine, dar se pare că procesorul puternic este vinovat de consum. Apoi am văzut că nici Note 8 Pro sau alte modele cu Mediatek n-au ieșit prea bine la testul de autonomie. Doar modelele cu Snapdragon stau foarte bine la autonomie, aproape indiferent de tipul de procesor Qualcomm. O ști americanii ceva legat de software și optimizări.

Telefonul în rest arată bine, stă plăcut în mână. Ecranul este relativ bun, cu rezoluție bună și rată de refresh mare, luminozitate bună. Senzorul de amprentă plasat pe lateral reprezintă la ora asta cea mai bună soluție. Are mufa de 3.5 mm jack pentru căști clasice, dispune de radio FM și include de asemenea slot de carduri microSD.

Bateria de 5.000 mAh are tehnologie de încărcare rapidă 30W, dar merge în practică destul de greu. Nu are încărcare wireless sau alte tehnologii. De notat că are tehnologie NFC pentru plăți wireless, spre deosebire de competiție.

La acest nivel de preț și de dotări opțiuni mai interesante par să fie Moto One Fusion+ sau Redmi Note 9 Pro.

Teste hardware

Am făcut pe Realme 7 principalele teste de tip benchmark sau autonomie. Este un model care depășește Redmi Note 9 Pro sau Note 8 Pro în Antutu, dar care este departe de alte modele de top. Cu 300.000 de puncte este undeva pe la jumătatea clasamentului înainte să luăm în calcul terminalele cu Snapdragon 888. Vor fi scoruri tot mai mari în 2021 pe măsură ce se lansează procesoare noi și terminale noi cu RAM și stocare mai rapide.

Scorurile sunt relativ bune și la viteza de scriere / citire sau la autonomie. A rezistat în testul PCMark Battery cam 13.5 ore, adică nu e rău ca la flagship-urile Samsung cu ecran de mare rezoluție, dar nu stă nici foarte bine cum reușesc Motorola sau Nokia. Practic, cu ceva setări normale și utilizare decentă, te ține toată ziua.

Camere foto

Realme 7 are o cameră foto principală cu senzor de 48 megapixeli. Include tehnologie AI și o mulțime de filtre de noapte. Are cameră de 8M megapixeli cu unghi larg de 119 grade pentru ultra-wide, un senzor de 2 megapixeli macro și un senzor de adâncime de câmp. S-a descurcat relativ ok în toate testele. Vedeți mai jos toate testele realizate, dar fotografiile sunt ușor micșorate și comprimate. Dacă vă pasionează fotografia, veți observa diferențele de nuanțe față de Samsung, iPhone, Huawei sau Xiaomi. Ceea ce mi se pare interesant.

Concluzii

Realme este o companie fondată în 2018. În doar doi ani, au reușit să devină cunoscuți global, urmând rețetele deja cunoscute de la Huawei, Xiaomi sau ceilalți competitori. Fac telefoane bine dotate, cu un nivel de preț destul de bun. Deja sunt prezenți pe piața din România, ceea ce mi se pare interesant. Probabil că au cunoscut o creștere foarte rapidă în vânzări. Companii mai vechi, precum Ulefone, Doogee sau altele nu au reușit acest lucru.

Realme 7 a fost o surpriză plăcută. Un telefon bine realizat, care arată decent, este destul de dotat să te descurci în orice situație. Are și ceva putere hardware, dar are și ceva autonomie. Prețul probabil că o să mai scadă, pentru că acum este relativ scump pentru ce oferă. A fost la promoție la 888 lei, dar acum nu mai apare decât cel de sau cel de . La acest nivel de preț mai degrabă alegeți celelalte modele concurente.

Galerie foto