Am testat Realme C53, telefon care se lansează astăzi oficial în România. Produsul ajunsese mai devreme în magazinele din România. Dar astăzi este lansarea oficială conform calendarului companiei. Un frate mai mic al modelului de succes Realme C55.


Pro și contra Realme C53

Avantaje:

Dezavantaje:

  • procesor mai lent;
  • ecran IPS LCD nu foarte luminos;

Detalii tehnice Realme C53

Ecran: 6.74 inch, IPS LCD, 24001080 px, 90Hz, 560 nits
Procesor: Unisoc Tiger T612 (12 nm)
GPU: Mali-G57
Memorie: 6 GB RAM
Stocare: 128 GB
Camere foto: 50, 2 megapixeli
Selfie: 8 megapixeli
Dimensiuni: 167.3 x 76.7 x 7.5 mm
Greutate: 182 g
Baterie: 5000 mAh + 33W
OS: Android 13, Realme UI T Edition
Tehnologii: Wi-Fi ac, Bluetooth 5.0, USB Type-C 2.0, 3.5 mm jack, microSD, NFC
Preț: 849 lei

Dă nota ta înainte de a merge mai departe:

Acordă nota ta:
[Total: 4 Media: 4.5]

Impresii după testare

Realme a anunțat că vânzările modelului anterior, Realme C55, au crescut cu 300% comparat cu alte modele la momentul lansării. De aceea Realme C53 vine să continue trendul ascendent. Realme este brandul cu cea mai rapidă creștere în Europa.

Modelul este disponibil la un preț imbatabil, 850 de lei, dar oferă o serie de tehnologii disponibile pe modele mai scumpe. De exemplu, camera foto principală de 50 de megapixeli. Sau încărcarea bateriei cu 33W, o baterie de mare capacitate, care rezistă bine.

Ecranul de 90 Hz cu design mini-drop vine cu un raport ecran-corp de 90,3% și luminozitate de până la 450 nits. Acest LCD nu este tocmai luminos. Adică vor apărea ceva probleme în lumina soarelui. Pe de altă parte, cam toate modelele entry sunt așa. La acest preț are chiar o luminozitate foarte bună. Ca o notă amuzantă, are și funcția Mini Capsule, care este o adaptare pe Android a Dynamic Island de la Apple.

Unisoc Tiger T612 este realizat pe procesul mai vechi de 12 nanometri. Dar are două nuclee de putere. Spre deosebire de multe procesoare ieftine, nucleele de putere fac diferența. E adevărat, tehnologia este ARM Cortex-A75 și nu obține mari rezultate în teste. Dar nu ai senzația de lag și sacadare pe care o poți observa la telefoane cu procesoare „economice”. Cele bazate doar pe nuclee A55 sau, mai rău, pe A53.

Stocarea este de 128GB, dar a ieșit slăbuț în teste, este tehnologie mai veche. Are 6 GB de RAM și se poate extinde cu 6GB de RAM virtual. Mi-a plăcut că păstrează mufa de căști 3.5 mm jack și de asemenea are slot de carduri de memorie de până la 2TB.

Deși pe net nu apare în multe locuri, are tehnologie NFC. C53 adoptă tehnologie mai nou, care îmbunătățește rata de precizie a plăților. Cu NFC care are tehnologie 360°, puteți plasa telefonul în orice poziție și unghi pe dispozitivul de plată, oferind o experiență de utilizare NFC mult îmbunătățită.

La acest nivel de preț este greu să recomanzi ceva.

Teste benchmark

Am rulat și pe acest model principalele teste de performanță și autonomie. A rezistat la test 17 de ore, un rezultat destul de bun. Desigur, ecranul HD și procesorul economic contribuie la acest rezultat. Testele de performanță relativ foarte slabe. Nu este un telefon pentru gaming sau ceva de genul ăsta. În Antutu a reușit 260.000 de puncte, iar la Geekbench are 419 single-core și 1463 multi-core, destul de slab.

Vedeți mai jos mai multe teste realizate.

Camere foto

Camera foto principală, de 50 de megapixeli, se descurcă surprinzător de bine pentru acest nivel de preț. Imaginile chiar au ieșit clare, corecte, fără probleme. Chiar și cele pe lumină relativ slabă au ieșit bine. Nu am testat camera secundară, iar cea de selfie este destul de ok pentru apeluri video.

Vedeți mai jos imagini realizate să vă faceți o idee.

Accesorii

Este un telefon ieftin și care are în cutie o husă de protecție și încărcător de 33W plus cablul necesar. Totuși cred că la nivelul său ai nevoie de încărcător auto de 30W să se încarce rapid.

Concluzii

Realme C53 este un telefon sub 1000 de lei care aduce tehnologii importante. Cameră foto bună de 50 de megapixeli. Baterie mare cu încărcare rapidă. Are mufă de căști și slot pentru carduri de memorie microSD. Cred că are câteva atuuri importante, nu prea găsești ceva dotat la acest nivel de preț.

Galerie foto