Camere foto și filmare

Samsung Galaxy S21 Plus are pe spate trei module foto, au renunțat la 3D ToF de la generația anterioară. Senzorul mare, de 64 de megapixeli este pus pe așa-zisa cameră de zoom. Dar deși se numește telefoto, nu are de fapt zoom optic. Lentila are doar 29 de milimetri, 1.1x față de normal. Exact ca anul trecut, singurul zoom este cel hibrid, adică crop, de calitate slabă.

Camera principală este de 12 megapixeli. De neînțeles. Mă rog, și Apple și Sony fac același lucru, pun camerele principale de 12 megapixeli. Da, știm cu toții că megapixelii nu contează, însă una este teoria și alta este decizia de achiziție a unui cumpărător. Care vrea 64, 108, zoom optic, senzor 3D și toate cele care lipsesc de fapt de la Samsung.

Camera s-a descurcat relativ bine pe lumină solară și peste Note 20 Ultra pe lumină slabă. Dacă scoatem din discuție zoom-ul, se descurcă bine. Dacă faci zoom hibrid, merge până la 30x, dar este urât, pixelat, inutilizabil. Camera ultra-wide este ok. Camera de selfie nu trece nici ea de 10 megapixeli, iar o greșeală strategică. Toți rivalii au 16, 32, 40 de megapixeli. La un flagship să ai 10 megapixeli este jenant.

Fotografiile sunt micșorate și comprimate pentru a le putea pune pe blog. Pe vremuri foloseam albume online pentru a pune pozele așa cum le scoate camera. Dar ele au dat faliment și s-au închis și am rămas fără poze. Nici pe Drive nu le pot pune că sunt la limită cu spațiul (deși plătesc 100GB). Așa că dacă vrea cineva pozele reale, poate să-mi scrie la contact.

ads