Samsung Galaxy Note 8 review – închei astăzi serialul despre acest telefon. Poate o să-l mai compar cu alte terminale, depinde cum fac rost de ambele modele. Dar cred că am scris și filmat suficient, urmează să vină la teste și alte telefoane.

review samsung galaxy note 8 - 129412481

Am testat  Samsung Galaxy Note 8 (detalii oficiale) în cadrul programului Orange Smartphone Tester. Vă puteți înscrie și voi pe site, iar la edițiile viitoare veți putea testa cele mai noi terminale înaintea tuturor.

Sondaj

Crezi că merită cumpărat Samsung Galaxy Note 8 chiar dacă e scump?

[poll id=”53″]

Pro și contra Samsung Galaxy Note 8

Mi-a plăcut foarte mult:
– design-ul și realizarea generală Note 8;
– ecranul Infinity, unul din cele mai bune din industrie;
– puterea hardware;
– S Pen;
– camera foto duală;
– accesoriile Galaxy Note 8;

Rămân de discutat:
– autonomia afectată de puterea brută;
– prețul mare;

Experiența mea cu Samsung Galaxy Note 8

Orice se poate spune despre Samsung Galaxy Note 8, dar nu poate nimeni că nu este impresionant. A fost așteptat înainte de lansarea oficială, iar când l-am ținut prima oară în mână, a mi-a alungat orice temere. Din punctul meu de vedere, subiectiv, arată mai bine decât Samsung Galaxy S8 Plus pe care îl utilizez în mod curent. Galaxy S8 a păstrat o rotunjime enervantă a colțurilor, iar Note 8 e mai robust. Mai masculin, mai solid. Da, este și un pic mai mare, dar nu foarte mare. A preluat și două probleme de la S8, senzorul de amprentă poziționat prost și lent, dar și spatele lucios care se umple de toate amprentele posibile. Vă recomand mai jos niște soluții pentru asta.

Am avut la început temerea că Samsung a tot evitat trecerea la camera foto duală pentru că ar fi avut probleme. Mi-a trecut și asta. Noua cameră foto de pe Note 8 oferă o calitate la fel de bună precum cea de pe S8, doar că acum puteți utiliza un zoom optic și alte funcții avansate, care pe flagship-ul anterior nu sunt disponibile. De asemenea, m-am temut pentru autonomie, pentru că are ecranul mai mare decât S8 Plus, dar bateria mai mică. Aici e complicată discuția. Folosit la capacitate maximă, Note 8 consumă rapid bateria. Dar se pot așeza lucrurile astfel încât să aveți și autonomie și putere.

Ca și utilizare cu S Pen, rămâne un smartphone genial. Detaliez mai jos, dar pentru multe tipuri de utilizatori este un ajutor binevenit.

Performanțe hardware Samsung Galaxy Note 8

Am făcut o serie de teste de performanță înainte de actualizarea software de la Samsung. Aici le pun doar pe cele noi, de după actualizare. Le putem compara rapid și putem trage niște concluzii. Actualizarea Samsung o fi ajutat la rezolvarea unor bug-uri, dar a scăzut performanța. Nu foarte mult, dar cifrele sunt sub. Deja spuneam atunci că Note 8 nu este printre cele mai performante telefoane. Nici măcar pe Android, pentru că știm deja că noile iPhone sunt cu mult peste orice Android.

Însă Note 8 ratează tocmai acest capitol, unde Samsung era considerat odată regele industriei. În mod tradițional, când apărea Note, Samsung cucerea clasamentele de performanță și măcar egala iPhone. Acum este în urma altor modele, unele mai accesibile ca preț. Nu stă rău, nici pe departe nu stă rău. Doar că inginerii Samsung au avut grijă anul acesta ca să nu se repete povestea Note 7, iar performanța au lăsat-o la o parte.

Să nu uit să vă povestesc: anul acesta telefonul s-a încins în teste. Dacă anul trecut nu am reușit să încing Note 7 (dar nici nu am nimerit vreunul cu probleme), anul acesta s-a încălzit bine și înainte, dar și după actualizarea Samsung. Nu cât să devină periculos, dar se simte la mână. Aviz amatorilor de jocuri video.

Autonomia este slabă dacă folosiți telefonul la toată capacitatea. Ea poate fi ajustată folosind aplicația de Power Saving și setările de ecran, display Always-on și notificări pe un smartwatch. Dar practic oamenii care cumpără telefonul vor să se bucure de toate acele funcții pe care le are telefonul, nu să alerge după priză și să țină ecranul Full HD în loc QHD.

Camera foto duală

Cum spuneam, am avut oarece emoții și o nerăbdare să testez camera foto Samsung Galaxy Note 8. Nu am avut foarte mult timp la dispoziție să fac poze cu ea, dar în mare se descurcă excelent. Aproape în orice situație fotografiile au ieșit clare și fără probleme. Este adevărat, păstrează ușoara tendință Samsung de a face culorile mai intense, dar asta nu dăunează prea tare utilizatorului, iar pentru Facebook sau Instagram ies imagini perfecte.

Am folosit cam toate modurile de lucru și versiunea Pro a camerei foto, cu care m-am obișnuit de la S8, vă spun că un pic de efort este total justificat pentru a face fotografii mai bune. Nu zic, ies excelent și în modul Auto, fără probleme.

V-am pus o mică galerie cu poze, să știți că sunt ordinea lentila 1 / lentila 2 și că le-am micșorat un pic.

S Pen și aplicații

Dacă te poți obișnui să iei notițe, dacă îți pace să desenezi, dacă vrei să reții mai bine anumite lucruri din textele parcurse, creionul S Pen este genial. Tot felul de notițe și remindere se pot face direct din S Pen, iar celor care lucrau înainte cu un carnețel și stilou le va face plăcere varianta digitală. Poți trimite mesaje personalizate cu scrisul tău de mână, cu desenele tale, chiar și gif-uri realizate pe baza lor. În plus, față de toate celelalte variante S Pen, pe Note 8 poți selecta texte și le poate traduce automat. Poate face și un schimb valutar de bază, doar să vă faceți o idee, nu neapărat foarte precis.

Accesorii Samsung Galaxy Note 8

Ca în fiecare an, la achiziția unui telefon de 1000 de euro, vă recomand să îl protejați – husele sunt de la MobileDirect. Atât la partea de software (unde Samsung are avantajul includerii Knox) cât și exterior. Sigur că este un model mai rezistent, acum este un pic mai ferit de zgârieturi, supraviețuiește dacă este udat sau băgat sub apă, nu este afectat de nisip. Dar o cădere pe astfalt sau la muncă pe podeaua de beton tot îl poate afecta. De asemenea, fiind lucios atrage toate amprentele și arată jalnic după o vreme, chiar dacă este un telefon foarte scump.

Înainte de concluzii

Trebuie să citiți articolele astea:
– comparație Galaxy S8 versus Note 8;
– comparație Note 8 versus iPhone X;

Concluzii

Samsung Galaxy Note 8 este poate cel mai arătos smartphone Android, dar nu este cel mai puternic. Totuși, nu ai ce să-i reproșezi ca experință și ca putere hardware. Camera foto este excelentă, la fel și S Pen. Poate singurul punct slab este autonomia dacă nu activezi niciun sistem de protecție. Vă recomand însă Power Saving din meniu, este foarte eficient. Legat de preț, rămâne un smartphone scump. Aici depinde de bugetul și de prioritățile fiecăruia.

Găsiți toate ofertele de preț pentru Galaxy Note 8 în magazinul online Orange, fără conectare costă 969 de euro, iar cu abonamentele speciale Orange prețul terminalului scade.

Galerie foto