Bezele de la Google! Pînă la urmă Android M este Marshmallow și este generația 6.0 și nu 5.X. Se confirmă în rest toate funcțiile noi despre care vă scriam. Continuarea seriei este bună, după Jelly Bean, KitKat și Lollipop. Urmează Android N. 

Android M Marshmallow
Android M Marshmallow

Surse: Telegraph, Guardian, Android blog

Google a mai anunțat că noua versiune are animații noi în zona de boot, care să te pregătească pentru noul design. Uite un gif cu animația Android:

android-marshmallow-boot

Una din funcțiile noi, System UI Tuner, este greu de activat în Android M. Trebuie activată ca la Developper Options, doar că acum apeși pe butonul Settings din zona de notificări pentru 5 secunde, apoi te anunță că s-a activat. Așa poți activa sau dezactiva funcții pentru o interfață mai personalizată.

Cea mai importantă schimbare o reprezintă zona de permisiuni, utilizatorul putând verifica ce anume accesează orice aplicație: Contacte, Mesaje, date personale. Le poate bloca pe unele și așa mai dearte. Doar că vor apărea sigur probleme cu aplicațiile.

Trebuie spus de asemenea că are o funcție nouă, Doze, care detectează că telefonul nu se mișcă, atunci faza de stand-by este mai strictă, reduce activitatea aplicațiilor, iar Google spune că funcția poate dubla viața bateriei.

Android M este primul care aduce suport pentru USB 3.1 Type-C, de-asta Note 5 nu vine cu acest tip de USB, pentru că Androidul nou nu era gata. Poate vor avea o ediție nouă. Evident, noua platformă integrează Android Pay, care se va concura cu Apple Pay, Samsung Pay și așa mai departe. Tare sunt curios dacă vreun sistem va avea succes.