O aplicație care vă permite să cumpărați și să vindeți bitcoin de pe iPhone a ajuns zilele trecute în topurile App Store. Toată lumea vorbește acum despre bitcoin, iar recent v-am scris un adevărat ghid bitcoin în România. Astăzi aflăm despre Coinzone și cum au crescut atât de rapid.

Aplicația este disponibilă în continuare în iTunes, dar uneori serviciul a mers foarte greu datorită interesului foarte mare pentru moneda electronică. Au avut 300.000 de clienți în prima zi, o cifră pentru care nu erau pregătiți și de multe ori a apărut mesajul că serviciul este indisponibil. Probabil va continua agitația o perioadă, dar apoi se vor potoli lucrurile, la fel cum evoluează și bitcoin. După ce a fost 19.500 de dolari, bitcoin este iar pe scădere, astăzi la 16.500 de dolari.

Coinbase este doar una dintre platformele de tranzacționare, dar a fost probabil prima platformă care s-a gândit că pe iPhone ar putea avea foarte mulți utilizatori. Oricum, cu cât se fac mai multe tranzacții, valoarea poate crește, ea va scădea doar atunci când foarte multă lume va vrea să vândă simultan monedele. Recent au fost multe voci care spun că bitcoin este doar o înșelăciune și la un moment dat se va prăbuși. Mulți oameni din tehnologie spun însă că este mai mult decât atât și că va crește în continuare.

ads

Lansarea aplicației bitcoin Coinbase a dus la un record de tranzacții pe 8 decembrie (mă rog, atunci a și crescut foarte mult), tranzacțiile totalizând circa 28 de miliarde de dolari. La bursa americană NYSE tranzacțiile unei zile depășesc 50 de miliarde de dolari. Coinbase este probabil cea mai mare platformă de tranzacționare bitcoin și de aceea lansarea aplicației a dus la crearea atâtor conturi noi.

Totuși, au reușit să limiteze perioada de downtime la sub o oră, per-total, ceea ce înseamnă că acum va funcționa totuși ok. Probabil prima lor zi de lansare a coincis cu multe articole despre bitcoin în presă, cu o efervescență a activității celor care vroiau neapărat să câștige. Oricum, este interesant cum se decid unii să vândă acum, când există posibilitatea ca bitcoin să atingă 50.000 de dolari. Sau 100.000. Sau să ajungă sub 1 dolar. Orice este posibil.

Via: BI și TechCrunch