În perioada următoare am să vă scriu despre investiții și aplicații pentru tranzacționare, așa că azi vă prezint o soluție smart disponibilă în premieră în România. Este vorba de un soft pentru bursă care este foarte utilizat în exterior.

© Tarczas | Dreamstime.com

Unul dintre cele mai cunoscute și mai performante softuri de bursă din țara noastră îl reprezintă Metatrader 4 de la MetaQuotes. Platforma este destinată tranzacționării cu CFD-uri (contract for difference sau contracte derivate).  Piața valutară, economia globală și tehnologia evoluează în permanență, soft-urile dedicate investițiilor pe bursă trebuie și ele să țină pasul cu schimbările care au loc zilnic în dinamica economiei mondiale.

Deși astfel de investiții sunt foarte atractive pentru traderii români, începători și avansați, pentru a avea succes este necesară stăpânirea unor cunoștințe și abilități de analiză a pieței. Ca să nu pierdeți timp, una dintre soluțiile propuse de specialiști este un soft de bursă performant, iar din acest punct de vedere, Metatrader 4 reprezintă un adevărat standard de calitate. Global Opinion MT4 4 – Ediția Supremă este oferită în România de Admiral Markets.

Pe scurt despre aplicație

Practic vorbim despre un widget compatibil cu Windows si Mac, care oferă trei noi instrumente, extrem de utile trader-ilor: Market Alerts, Radial Gauge și Linear Gauge.

  1. Market Alerts
    Nu este o noutate pentru nimeni că bursa și piețele financiare, precum și cursul monedelor sunt permanent influențate de schimbări economice, politice și sociale, de la cele mai subtile, la cele mai profunde. Instrumentul scanează, compilează, analizează și contextualizează milioane de știri financiare împreună cu conținut social media relevant. Prin exploatarea sentimentului știrilor la scară globală, prin detectarea schimbărilor subtile, dar semnificative, la nivelul piețelor financiare, și prin anticiparea unor efecte datorate apariției unor astfel de știri, instrumentul Market Alerts oferă traderilor o perspectivă unică asupra dinamicii piețelor financiare, ajutându-I așadar să ia decizii în tranzacționare.
  2. Radial & Linear Gauges
    Aceste două instrumente utilizează și ele date despre sentimente și fluctuații în preț pentru a ajuta traderii să identifice și să filtreze oportunitățile de tranzacționare și să ia decizii legate de intrarea sau ieșirea dintr-o poziție de tranzacționare. Acești doi indicatori furnizează o imagine instantanee a modului în care este construit sentimentul la un moment T0 comparativ cu ultimele 30 de zile – sau în intervalul de timp preferat (o zi, o săptămână etc.).
  3. Big Data
    Succesul tranzacțiilor rezidă în abilitatea trader-ilor de a colecta și analiza cantități masive de date din foarte multe categorii pentru a extrage din ele informațiile necesare unor tranzacții cu șanse mari de profit. Softurile de bursă dedicate analizelor și instrumentele capabile să afișeze într-o manieră simplă și ușor de înţeles milioane de informații în timp real reprezintă o provocare pentru industria IT în ansamblul ei.

Sentimentul global și modul în care influențează știrile și social media cursul unei valute și chiar evoluția economică a unei companii sau a unei țări reprezintă probleme cu care se confruntă atât marile burse din lume, cât și băncile naționale și comerciale. Cei care vor avea la dispoziție instrumente performante de analiză a opiniei globale cu privire la un eveniment major sau minor vor avea și noi oportunități de succes pe piețele financiare.