Cu puțin înainte de începerea conferinței WWDC 2017, iese la iveală online o aplicație oficială de tipul file manager pregătită pentru iOS 11. Aplicația botezată Files apare deja în iTunes, iTunes, iar acum este mai mult ca sigur că lansarea va avea loc în cursul evenimentului.

Apple iPhone iOS File Manager

Nu există foarte multe detalii privind aplicația Files, doar că necesită neapărat iOS 11, deci nu poate fi acum folosită. Probabil se lansează însă programul beta pentru iOS 11 cu ocazia WWDC, iar apoi dezvoltatorii și partenerii vor putea să testeze noua aplicație.

Există mai multe aplicații ne-oficiale de tip file manager pentru iOS, dar ele vin la pachet cu reclame sau alte probleme și deseori nu accesează toate fișierele așa cum ar trebui. O aplicație oficială de la Apple care să arate toate fișierele nu poate fi decât binevenită pentru fanii iPhone sau iPad. Analiștii spun că Apple nu apus focusul pe file manager pînă acum pentru că utilizatorii său aveau în general acces la fișiere prin aplicațiile care le puteau accesa. Documente prin cele de tip Office, poze prin galerie, filme prin Video și așa mai departe. De asemenea, focusul lor este pe serviciile de tip Cloud, nu pe stocarea locală, de aceea nu avem nici acum microSD pe telefoanele Apple – da, știu, încă sunt unii care spun că nu este adevărată afirmația, dar alt motiv clar nu există pentru refuzul Apple de a pune microSD la iPhone în timp ce tot restul lumii are. Samsung au încercat să adopte tehnica asta, dar au fost nevoiți să renunțe. Oamenii vor microSD pentru multele fișiere necesare pe telefon – poze, video, muzică, ebooks și altele. Cloud e ok, dar nu ai Internet peste tot. Memoria internă este ok, dar se epuizează cei 8, 16, 32 GB și ai nevoie de mai mult.

ads

O aplicație Files care să poată accesa toate folderele și fișierele fără restricții este utilă atunci când copiezi ceva și nu ești sigur în cel folder l-a dus. Se întâmplă destul de des, mai ales la iPhone. Din păcate cei care făceau aplicații similare pînă acum vor avea probleme odată ce Apple pune Files instalată pe toate terminalele by default. Căutările după File Manager vor scădea, numărul de utilizatori și încasările lor la fel.