Mâine seară, pe la 20-30, ne revedem pe blog pentru primele informații despre WWDC 2017, conferința anuală cu partenerii și dezvoltatorii Apple. Deocamdată vă scriu câteva informații generale, precum și ce spun zvonurile privind lansările din 5 iunie.
Update 2: urmăriți Apple WWDC 2017 keynote live ->>
Update : am găsit adresa pentru livestream-ul Apple.

Credit foto: © Aleksey Boldin | Dreamstime.com – Apple iPhone iOS Macbook Pro

Nu am acum informații despre streaming-ul live oficial, dar am să actualizez cum apar detaliile.

Noi produse Apple

Mâine începe Worldwide Developers Conference, dar s-ar putea să nu fie lansate produse spectaculoase, de genul celor așteptate de public. Evident, nu știm nimic oficial, dar fanii își fac speranțe. În mod tradițional, la WWDC s-au lansat noi ediții Apple Watch, au fost lansări software, dar acum niște ani se lansau și noi modele MacBook.

Acum se zvonește că Apple ar lansa o boxă cu Siri, pe modelul Amazon Echo cu Alexa. De asemenea, se zvonește că vor lansa un nou model de iPad, care tot apare pe surse. Fanii se așteaptă ca noile MacBook cu procesoare Intel Kaby Lake să fie prezentate oficial. Rămâne să vedem mâine dacă se confirmă la modul oficial ceva.

Actualizări software

Fiind o conferință a dezvoltatorilor Apple, este clar că focusul rămâne pe software. Lumea întreagă așteaptă să vadă noul iOS 11, noul MacOS, noul Apple Watch OS, noul Apple tvOS. Cam toate platformele software se actualizează la nivel anual, iar acum urmează să anunțe care sunt îmbunătățirile. Zvonurile sunt destul de slabe, nu avem niște informații extraordinare. Apple ar putea prezenta îmbunătățiri legate de Siri, care ar putea deveni mai inteligentă. Nu este clar cum.

iOS 11 are o interfață modificată, cu un design nou. Se discută despre un mod dark, care ar schimba backgrou-urile în culori întunecate și s-ar vedea altfel icon-urile. Nu cred că e mare lucru, poate ar fi mai util un mod Ultra Power Saving, nu doar o schimbare de culori. Vor fi funcții noi și short-cut-uri noi, care să ușureze interacțiunea.

La fel, macOS ar trebui să aducă noutăți, abia anul trecut a primit integrarea Siri, iar acum ar putea avea mai multe funcții. Pe partea de Apple TV se tot anunță noutăți, dar e clar că vorbim de un device relativ inutil, pe care doar fanii Apple îl cumpără. Da, are o anumită utilitate în contextul iPhone/iPad/TV. Dar în rest, în România, nu prea are sens.

Probabil nu vom vedea nicio lansare din zona iPhone, poate doar aplicații noi.