Vești proaste pentru cei care nu apreciază „ecranul cu moț” de la iPhone X. Cei de la Apple au anunțat dezvoltatorii de software că toate aplicațiile trebuie adaptate la ecrane de acest gen. După părerea mea, devine clar acum că seria iPhone X continuă și nu va fi deloc abandonat acest design.

Informația de azi se adaugă la vestea și mai proastă că și producătorii Android vor lansa o gamă largă de telefoane cu ecra cu moț anul acesta. Sunt anunțate cel puțin 3-4 modele noi care vor avea ecran întrerupt, absolut inutil din punctul meu de vedere.

Într-adevăr, se pot ascunde cu negru lateralele acestui moț, ca să puteți juca un joc video corect sau să vedeți clipuri pe Youtube. Dar acest mod de afișare scade mult dimensiunea ecranului și te lasă cu un display destul de mic.

Din aprilie 2018 toate aplicațiile noi care sunt adăugate în App Store trebuie să fie construite cu iOS 11 SDK, având grijă să fie adaptate pentru ecranul iPhone X. Aceste noi reguli au fost anunțate pe site-ul dezvoltatorilor Apple. Interesant este că Apple nu cere celor deja prezenți în App Store să facă această modificare pentru aplicații. Probabil s-au gândit că unii dintre cei deja prezenți nu mai exită ca firmă sau au alte proiecte în lucru, deci ar fi un efort inutil.

ads

Totuși faptul că toate aplicațiile noi vor include de-acum acest moț (notch) este un semnal clar că Apple nu se va limita la iPhone X și nu va scoate la pensie acest model aniversar. Ne putem aștepta la noi modele iPhone în 2018, ceea ce înseamnă că zvonurile se pot dovedi adevărate.

Deocamdată se știe așa – din ce cred analiștii – că Apple va scoate trei sau patru modele. Unul va fi clasic, iar două modele vor avea formatul iPhone X. În plus se tot zvonește relansarea iPhone SE, care va avea o nouă ediție cu detalii tehnice similare iPhone 8. Eu sper să crească ecranul și bateria, măcar puțin, pentru că 4 inch rămâne extrem de mic. Dar există în contunaure fani ai modelului de 4 inch.