Xiaomi a realizat un sondaj pe Twitter privind preferințele clienților săi, legat de interfața MIUI și sistemul de operare Android One. Compania chineză a lansat anul trecut Xiaomi MI A1, unul dintre telefoanele ieftine și bune disponibile pe piață. Android One este o platformă specială pentru telefoane mai ieftine, care să ruleze fără probleme. Iar fanii Xiaomi au reacționat.

Contrar așteptărilor companiei chineze, fanii terminalelor au votat masiv în favoarea Android One, platformă care vine cu interfața Google, în defavoarea MIUI. Toată lumea – de la bloggerii de tehnologie și dezvoltatorii de software pînă la utilizatori – spune același lucru. Android curat este mai bun, mai rapid, mai ușor de folosit. Cu toate astea, companiile insistă cu interfețele lor, de obicei greoaie și cu aplicații suplimentare la pachet. Cele mai multe inutile și care îngreunează sistemul. MIUI este o interfață bună, dar în fața Android One a pierdut lupta. Scorul era de 57% pentru Android One și 43% pentru MIUI, iar compania a decis să șteargă sondajul.

Participaseră la vot peste 15.000 de oameni, deci era destul de relevant. Cu toate acestea, fac pariu că nu vor ține cont de asta. Probabil vor lansa un nou telefon Android One, dar la modelele celelalte vor păstra interfața tradițională. Evident, utilizatorii au făcut print screen cu votul și au încărcat imaginile pe Reddit, unde s-a discutat aprins problema și reacția companiei.

Detaliile au ajuns înapoi pe Twitter, postate de un utilizator:

Dacă nu se încarcă corect, puteți vedea mesajul aici. Oricum, reacția Xiaomi este disproporționată, trebuiau doar să dea un mesaj politicos că au luat la cunoștință și cu asta basta. Probabil s-au gândit că va scrie presa la modul negativ. Dar nu s-au gândit că amplifică acest subiect aiurea dacă șterg sondajul.

Xiaomi Mi A1 este un telefon decent, care poate fi găsit la eMAG. Are un preț sub 1000 de lei, dar oferă experiența mai bună decât modelele mai scumpe cu Android Oreo. Are și specificații bune. Procesorul este Snapdragon 625, octa-core la 2.0 GHz, are 4GB de RAM, 64GB de stocare internă, ecran de 5.5 inch Full HD, camera foto de 12 megapixeli, frontala de 5 megapixeli, baterie de 3.080 mAh. Platforma Android One vă asigură că merge mai bine decât un telefon cu Android normal și Snapdragon 625. Iar interfața curată îl face să se miște ceva mai repede.

Din păcate, cam toate companiile au atitudinea celor de la Xiaomi. Unii scot mufa de căști 3.5mm jack, alții pun asistenți digitali care se deschid automat, alții mențin aceeași interfață care are lag și la cele mai puternice telefoane. Pentru că marilor firme le e frică să facă schimbări și le e frică să experimenteze. Și așa apar anual competitori noi.