Vrei să cumperi haine online și nu știi cum să afli măsura corectă? Acum există aplicația Fit Finder de la Fashion Days. Mă gândeam că e un proces care poate fi accesat separat, dar nu merge decât din pagina produsului respectiv.

Fit Finder este preactic primul tool care sugerează măsura potrivită pentru clienții care cumpără online obiecte vestimentare și poate fi folosit și la încălțăminte. Opțiunea a fost testată cu succes în ultimele luni, într-un proiect pilot și a inclus un număr limitat de produse. Începând cu luna aprilie, Fit Finder este accesibil clienților Fashion Days pentru produsele disponibile din categoriile de îmbrăcăminte și încălțăminte, prin versiunea de desktop a site-ului.

Opțiunea a fost implementată la nivelul întregului site în urma rezultatelor proiectului pilot desfășurat în perioada decembrie 2016 – martie 2017, pe versiunea de desktop a platformei Fashion Days. În acest interval, rata de conversie pentru sesiunile de shopping ale clienților care utilizau Fit Finder pentru a-și afla măsura potrivită a fost mai mare cu aproximativ 10% față de situațiile în care tool-ul nu a fost folosit.

Cum găsești măsura potrivită cu Fit Finder

Pentru a primi sugestii pentru măsura potrivită la haine și încălțăminte, clienții își pot crea în platforma Fashion Days un profil care cuprinde informații legate de vârstă, greutate, înălțime, forma siluetei, măsura pe care o poartă în mod obișnuit la încălțămintea de la anumite branduri. Pe baza acestor informații și în funcție de brandul ales, tool-ul le sugerează clienților măsura care a fost comandată cel mai des și cu cea mai mică rată de retur de persoane cu profile similare.

Recomandările Fit Finder sunt făcute pe baza unui algoritm de top în industria de fashion, care analizează informații de la peste 15.000 de branduri internaționale și 250 de milioane de date de achiziții și retururi plasate la nivel global. Algoritmul se bazează și pe analiza detaliată a potrivirii între branduri pentru 10 milioane de obiecte vestimentare și de încălțăminte, pentru a oferi cele mai precise recomandări.