Cyanogen, poate cea mai bună alternativă pentru terminalele Android și care motorizează terminalele OnePlus, a anunțat oficial că se oprește dezvoltarea serviciilor Cyanogen, va rămâne activă doar varianta CyanogenMod dezvoltată de un grup de oameni pasionați, care s-au desprins de proiect.

Update: se pare că da, Cyanogen Mod se oprește și el, urmează Lineage OS.

Codul sursă Cyanogen Mod rămâne disponibil pentru fanii care vor să continue munca, dar ei nu vor mai face actualizări oficiale. Cyanogen oferea o serie de servicii care le înlocuiau pe cele ale Google în sistemul de operare. Cu asta vroiau să devină a treia alternativă, concurent real pentru Android și iOS. Comania chiar anunța la un moment dat că va amenința supremația Android. Însă a avut o perioadă dificilă, iar lipsa unei susțineri concrete s-a finalizat cu această decizie. Anul trecut Cyanogen a obținut o investiție care a permis continuarea activității. Au devenit și mai populari datorită Oneplus, dar dezvoltarea și răspândirea paltformei nu s-a menținut la un nivel ridicat, care să conteze la nivel internațional.

Utilizatorii de Cyanogen nu vor mai avea suport și trebuie să instaleze versiunea CyanogenMod. Această versiune înlocuiește serviciile cu cele oferite de Google.

Mai multe detalii pe XDA-Developers